Волинські рятувальники та члени добровільного пожежного товариства працюють на упередження надзвичайних ситуацій та навчання населення правил безпеки

Волинські рятувальники та члени добровільного пожежного товариства працюють на упередження надзвичайних ситуацій та навчання населення правил безпеки

29.01.15 09:06 0 645
Управління Державної служби з надзвичайних ситуацій у Волинській області спільно з обласною організацією Добровільного пожежного товариства України постійно проводять спільну роботу з навчання населення правил безпеки життєдіяльності для запобігання пожеж та надзвичайних ситуацій, а також діям на випадок таких подій. Активно здійснюється пошук нових форм цієї роботи, зокрема: за допомоги юних та дорослих волонтерів, членів громадських організацій, засобів масової інформації.

В навчальних закладах області рятувальники, працівники обласного осередку Червоного Хреста, працівники обласного товариства Добровільного пожежного товариства та юні волонтери минулого року провели понад 40 навчальних уроків та 10 масових заходів на площах міст області щодо поширення знань з правил безпеки для запобігання пожеж та надзвичайних ситуацій серед дошкільнят, учнів, студентів та дорослих громадян. Під час таких заходів діти та дорослі вчились рятувати людину та проводити реанімаційні заходи - штучне дихання та непрямий масаж серця на комп’ютеризованому манекені. Участь в таких уроках і масових заходах уже взяли понад 5000 дітей та дорослих.

Підготовлено 5 відео- та 6 аудіо- роликів з правил безпеки для населення та дій на випадок надзвичайних ситуацій, що транслюються на каналах обласного та місцевого телебачення і радіомовлення. В друкованих виданнях систематично публікуються матеріали соціальної реклами з правил безпеки життєдіяльності.

Спільно з управлінням освіти та науки облдержадміністрації здійснено розробку та випущено друком дві книги («Абетка безпеки» для дітей молодшого віку та збірник кращих практик проведення цікавих заходів для учнів з правил безпеки), а також серію з 5-ти плакатів, де охоплений широкий спектр небезпечних життєвих ситуацій та правил дій для запобігання нещасних випадків серед підростаючого покоління. Ця продукція розповсюджується серед навчальних закладів області і буде служити для виховання в учнівської молоді поважного ставлення до правил особистої безпеки.

Серед учнівської молоді триває конкурс дитячих робіт «Рятувальники очима дітей». Участь у ньому беруть діти віком від 8-17 років. В своїх роботах діти зображають своє розуміння правил безпеки життєдіяльності та порядок дій на випадок надзвичайних ситуацій і пожеж, а також роботу рятувальників, їх будні та історичне минуле. Кращі роботи поповнюють експозицію виставки-музею пожежно-рятувальної служби області, яка працює уже 25 років. Тут у 7-ми просторих залах для дітей та дорослих фахівці пояснюють небезпеку порушень правил безпеки життєдіяльності і вчать, як запобігти біді, врятуватись самому та надати допомогу оточуючим. Щороку на виставці знання з правил безпеки отримують понад 7 тисяч відвідувачів. Минулого року проведено реконструкцію окремих приміщень, експозицію оновили сучасні експонати. Виставка працює безкоштовно і відкрита з понеділка по п’ятницю за адресою: м.Луцьк, вул. Боженка, 34б.

Щотижня в кожному з районів області проводяться комплексні відпрацювання сільських населених пунктів, під час яких рятувальники спілкуються з громадянами, роз’яснюють їм правила безпеки, вказують на заходи, які потрібно вжити для запобігання пожеж, вручають їм листівки та пам’ятки з порядку виклику служб екстреного реагування та дій на випадок надзвичайних ситуацій.

Робота управління щодо навчання населення правил безпеки для запобігання пожежам і надзвичайним ситуаціям буде і надалі одним із пріоритетних напрямків діяльності служби порятунку «101».

УДСНС у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Хмельниччині учні ...
Наступна новина: Тернопільська міська рада ...

КОМЕНТАРІ