На Волині за крадіжку четверо неповнолітніх опинилися за ґратами

На Волині за крадіжку четверо неповнолітніх опинилися за ґратами

29.01.15 15:17 0 655
Правоохоронці встановили, що гроші із квартири викрали… луцькі дев'ятикласники. Проникнувши в кватирку вікна, школярі поцупили 335 тисяч гривень.

Про крадіжку коштів у луцький міськвідділ міліції повідомила власниця квартири. За цим фактом правоохоронці відкрили кримінальне провадження.

Реалізувавши ряд оперативно-розшукових заходів, міліціонери вийшли на слід зловмисників, а відтак затримали чотирьох учнів.

У ході досудового слідства було встановлено, що четверо парубків, дізнавшись від подруги, яка мимоволі обмовилася, що в квартирі, де вона мешкає з бабусею, зберігається чимала сума грошей. Така інформація зацікавила хлопців, тож за кілька днів, замість того, щоби піти до школи, хлопці зранку зустрілися поблизу будинку знайомої. Попередньо зловмисники придбали в аптеці хірургічні рукавички, аби не залишити на місці злочину відбитків пальців.

Один зі спритників спостерігав за перехожими неподалік будинку, а двоє неповнолітніх підняли третього, який через відчинену кватирку проник до житла. Знайшовши схованку, школяр викрав 167 тисяч гривень та 13200 доларів США.

Викрадене «добро» неповнолітні зловмисники розділили між собою. Гроші витратили на розваги, придбали мотоцикл та скутери.

Луцький міськрайонний суд за скоєння кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України призначив чотирьом неповнолітнім покарання – три, два з половиною та два роки позбавлення волі. Суд присудив стягнути із неповнолітніх та їх законних представників на користь потерпілої сторони по шістдесят дві з половиною тисячі гривень матеріальної та по п'ять тисяч гривень моральної шкоди з кожного.

СЗГ УМВС України

у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ