Депутати Луцької міськради не підтримали запит щодо саботажу спорудження пам'ятника Степану Бандері у Луцьку

Депутати Луцької міськради не підтримали запит щодо саботажу спорудження пам'ятника Степану Бандері у Луцьку

29.01.15 08:05 0 601
28 січня 2015 року депутати Луцької міськради відмовилися підтримати запит до міського голови Луцька Миколи Романюка щодо припинення спекуляцій та саботажу навколо питання спорудження у Луцьку пам'ятника Степану Бандері. Запит озвучила депутат міськради від ВО "Свобода" Любов Серба. Утім, "за" проголосували лише 20 депутатів.

Як наголошується у депутатському запиті, Україна перебуває у стані фактичної війни з агресором – Росією. Для того, щоб розпочати реальну війну, спершу потрібно завоювати суспільну свідомість. Там, де немає української свідомості, шанування українських героїв, знання правди про минуле свого народу, зникає свідома нація.

"Степан Бандера є одним з найвидатніших символів боротьби української нації за визволення. Його ім'я, велич його духу, наводили жах на загарбників. Формування свідомої української нації і патріотизму серед молодого покоління неможливі без знання правдивої історії. Спорудження пам'ятника герою української нації у Луцьку – це не лише наш обов'язок перед минулим, це наш обов'язок перед сучасним і прийдешнім поколіннями, наша ментальна відповідь на російську агресію та інвестиція в українську свідомість, зрештою, це запорука нашої незалежності й перемоги".

Луцька міська рада ще у 2008 році ухвалила рішення про спорудження пам'ятника Степану Бандері. З цією метою протягом останніх років у б'юджеті міста та області закладалися сотні тисяч гривень. Але ці кошти досі не освоюють. За 7 років для спорудження пам'ятника з боку міської влади нічого не зроблено.

"Однією з основних причин такого стану справ є відверта бездіяльність і саботаж з боку виконавчих органів Луцької міськради, зокрема Управління капітального будівництва. Складається враження, що міський голова зовсім незацікавлений в будівництві пам'ятника Степану Бандері у Луцьку. Як наслідок, при розгляді кожного наступного проєкту б'юджету постає необхідність повторно передбачати кошти, складати й обґрунтовувати нові кошториси тощо. А справа не рухається з мертвої точки", – констатується в запиті.

У запиті зазначено, що до будівництва цього пам'ятника активно долучилась громада міста. Лучанами збираються кошти, які, там, де це можливо без участі органів місцевого самоврядування, досить оперативно освоюють. Однак більшість питань, зокрема освоєння б'юджетних коштів, неможливе без участі виконавчих органів міської ради.

"Незалежно від того, хто, де й на якому етапі блокує виконання рішення щодо будівництва пам'ятника Степану Бандері у місті Луцьку, зокрема й щодо освоєння передбачених коштів у б'юджеті, персональна відповідальність за організацію роботи виконавчих органів міської ради та їх бездіяльність покладається на міського голову. Враховуючи наведені факти й обставини, вимагаємо припинити спекуляції на темі будівництва пам'ятника Степану Бандері, перекладаючи відповідальність за виконання рішення сесії на громадськість, та виконати передбачений законом обов'язок щодо реалізації рішення стосовно будівництва цього пам'ятника", – наголошується в документі.

Про це повідомили в прес-службі Волинської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Чернігівській області ...
Наступна новина: На Івано-Франківщині ...

КОМЕНТАРІ