Заява Волинської обласної організації ВО "Свобода" з приводу висловлювань голови Волинської ОДА Володимира Гунчика щодо мотивів звільнення "майданівських" голів РДА

Заява Волинської обласної організації ВО "Свобода" з приводу висловлювань голови Волинської ОДА Володимира Гунчика щодо мотивів звільнення "майданівських" голів РДА

29.01.15 11:07 0 674
Волинська обласна організація Всеукраїнського об'єднання "Свобода" висловлює обурення з приводу безпідставних висловлювань голови Волинської обласної державної адміністрації Володимира Гунчика, які він дозволив собі на адресу колишніх голів районних державних адміністрацій Волинської області – ставлеників Майдану.

Під час зустрічі з волонтерами 27 січня 2015 року голова Волинської ОДА В.Гунчик опустився до брудних натяків, нібито однією з причин того, що він звільнив частину голів райдержадміністрацій, став "незрозумілий" і непрозорий розподіл ними грошей на армію. З контексту випливає, що ці голови РДА могли бути задіяні в сумнівних оборудках із коштами на підтримку українських вояків. При цьому нинішній голова ОДА не назвав жодного конкретного прізвища, кинувши тінь підозри на всіх без винятку "майданівських" голів РДА.

Насамперед варто нагадати Володимиру Гунчику, що тих голів РДА, які є членами Всеукраїнського об'єднання "Свобода", він не звільняв. Після парламентських виборів, коли була сформована нова коаліція, уже без депутатів від "Свободи", згідно з рішенням керівних органів партії, всі свободівці, які обіймали посади в уряді, були головами ОДА та РДА, написали заяви про звільнення за власним бажанням. Так зробили і голови РДА на Волині, які є членами ВО "Свобода". Обіймаючи керівні посади у виконавчій владі, свободівці, мабуть, уперше в новітній історії України подали у відставку цивілізовано, по-європейськи. Вони ухвалили свідомі рішення не бути в одній владі з тими, для кого ідеали Майдану – просто красиві гасла, не наповнені реальним змістом.

На наше глибоке переконання, Володимир Гунчик без належних юридичних підстав не мав ні морального, ні формального права вдаватися до таких брудних натяків. Подібні заяви є безграмотними і не роблять честі посадовій особі будь-якого рівня. Більше того, вони є аморальними по відношенню до тих голів РДА, які, не жаліючи ні сил, ні здоров'я, боронили майбутнє України під час Революції гідності у протистоянні з кривавим кримінально-олігархічним режимом Януковича. Це стосується принаймні свободівських голів РДА, які за покликом серця вистояли на Майдані і перемогли режим – на відміну від Володимира Гунчика, який на Майдані помічений не був.

Після втечі Януковича та краху його злочинного режиму ці активісти Майдану не побоялися взяти на себе відповідальність за стан справ на місцях, очоливши РДА, мабуть, у найдраматичніший для країни час фактичного початку війни з російським агресором. По суті, практично всі вони стали координаторами спільних зусиль сільських голів, представників бізнесових кіл, волонтерів, усіх небайдужих громадян у справі підтримки української армії, витрачаючи на це в тому числі власні кошти. Насправді всі вони тоді спільно вирішували, як раціональніше розподілити зібрані для потреб українського війська кошти. Закидати цим головам РДА абсолютно інші підходи до цієї справи – це для них щонайменше особиста образа.

Висловлюючи свій протест проти подібних висловлювань, "Свобода" вважає: якщо у посадовця є конкретні факти щодо конкретних осіб, він мав би їх озвучувати, хіба підтверджуючи документально, крім того, скерувати відповідні матеріали до правоохоронних органів, вимагаючи здійснення відповідних перевірок, а в разі підтвердження викладених відомостей – притягнення винних до передбаченої законодавством відповідальності. В іншому разі такий посадовець сам ризикує понесті відповідальність за образу честі, гідності та ділової репутації тих, на кого безпідставно кидає тінь.

Про це повідомили в прес-службі Волинської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: У Львівській області у ...

КОМЕНТАРІ