Очолювані свободівцем підприємства лісової галузі Волині спрацювали з прибутками

Очолювані свободівцем підприємства лісової галузі Волині спрацювали з прибутками

29.01.15 17:23 0 820
У 2014 році волинські лісівники спрацювали ефективно та прибутково, підприємствам лісової галузі на Волині за минулий рік вдалося заробити коштів удвічі більше, ніж 2013р.; отримано 9,2 млн. грн. прибутків проти 4 млн. у попередньому році. Про це під час підсумкової річної наради 26 січня 2015 року поінформував начальник Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства свободівець Василь Мазурик.

Зі слів Василя Мазурика, жодне підприємство лісової галузі в області торік не працювало зі збитками. Минулого року на Волині вдалося відтворити ліс на площі 4 147 гектарів. Досить високий рівень відтворення соснового лісу природнім шляхом – 47%. Уперше застосували технологію створення лісових культур дуба черешчатого шляхом посадки сіянців, вирощених у контейнерах. Лісівники розпочали спільний проєкт із німецькими колегами, започаткували обміни досвідом у рамках програми "Дерево майбутнього".

Значну увагу було приділено допомозі військовослужбовцям, які служать у зоні АТО, а також соціяльному захисту членів їхніх родин. Із початку антитерористичної операції мобілізували 34 працівники лісового господарства. Надано благодійної допомоги воякам АТО на суму близько 2,8 мільйона гривень. Лісівники забезпечили 2 373 сім'ї учасників АТО дровами. На заходи із забезпечення оборони держави загалом перерахували 612 тисяч гривень, половина з яких – добровільні пожертви працівників. Окрім того, закуплено на суму 138 тисяч гривень кевларових касок, бронежилетів та засобів гігієни. Для потреб оборони державні лісогосподарські підприємства надали 12 легкових автомобілів "Нива", УАЗ та 6 вантажівок.

Окрім того, як зауважив керівник лісової галузі на Волині, лісові господарства почали реально співпрацювати з місцевими громадами. Вони долучаться до ремонту доріг, що пролягають через населені пункти, адже вантажівки, які возять деревину, псують дорожнє покриття, що викликає невдоволення мешканців.

2014 року також виникла проблема з незаконним видобутком бурштину у Маневицькому районі. Зі слів Василя Мазурика, масштаби видобутку вочевидь, зростатимуть, тому лісівники мають бути готові вчасно виявляти, інформувати та реагувати на такі випадки. Самотужки, силами лише лісової охорони, цю гостру проблему розв'язати буде практично неможливо – вважає свободівець.

Про це повідомили в прес-службі Волинської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: Із обласного матеріального ...

КОМЕНТАРІ