В Закарпатській області про проблеми,пов’язані із захисними спорудами,йшлося в облдержадміністрації на засіданні територіальної інвентаризаційної комісії

В Закарпатській області про проблеми,пов’язані із захисними спорудами,йшлося в облдержадміністрації на засіданні територіальної інвентаризаційної комісії

29.01.15 14:30 0 718
28 січня, в Закарпатській облдержадміністрації під головуванням заступника голови ОДА, голови територіальної інвентаризаційної комісії з технічної інвентаризації захисних споруду Закарпатській області Михайла Рівіса пройшло засідання зазначеної комісії щодо проведення в області технічної інвентаризації захисних споруд.

Учасники наради детально проаналізували проблемні питання при проведенні технічної інвентаризації захисних споруд цивільного захисту та визначили шляхи вирішення даних проблем. Результати роботи були оформлені відповідним протоколом.

Так, приміром, у лютому – березні 2015 року обласне Управління ДСНС, його підпорядковані підрозділи, разом з органами виконавчої влади та місцевого самоврядування, балансоутримувачі цих споруд перевірятимуть комісійно захисні споруди цивільного захисту.

З доповіддю щодо порядку виконання Розпорядження Кабінету міністрів України від 26.01.2015 № 478-Р «Про надання дозволу на проведення перевірок щодо дотримання вимог у сфері цивільного захисту» перед присутніми виступив заступник начальника У ДСНС України у Закарпатській області Андрій Сікора.

«На даний момент в області знаходиться 584 захисні споруди, які підлягають технічній інвентаризації.

На початок 2015 року на них стовідсотково здійснені комплексні перевірки. З них проінвентаризовано 258 захисних споруд, як об’єктів нерухомого майна, що складає 44,2 відсотки від загальної кількості. У 2013-2014 роках підготовлено та надіслано до ДСНС України обґрунтовуючі матеріали на 64 захисні споруди цивільного захисту області, де технічну інвентаризацію провести неможливо

Проведеними перевірками встановлено, що в краї можливо якісно застосувати за призначенням 140 захисних споруд (54 сховищ та 86 ПРУ). Решта потребують суттєвої уваги з боку органів влади та керівників об’єктів, на балансі яких вони знаходяться, для можливості реального захисту громадян у разі необхідності.

Недопустимо, щоб в час неоголошеної війни, яка ведеться на Сході нашої держави, захисні споруди були у незадовільному стані. Спільними зусиллями ми повинні поступово, крок за кроком, протягом найкоротшого терміну привести захисні споруди в готовність до використання за призначенням. Мешканці області повинні знати, що, в разі необхідності, вони матимуть надійне укриття”, - резюмував Андрій Сікора.

У ДСНС України у Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі депутати ...
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ