Йосиф Ситник: "Відповідальність власників за умисне доведення до банкрутства підприємств має бути закріплена законодавчо"

Йосиф Ситник: "Відповідальність власників за умисне доведення до банкрутства підприємств має бути закріплена законодавчо"

29.01.15 14:15 0 664
У Львові 28 січня 2015 року відбулося засідання тимчасової контрольної комісії Львівської обласної ради зі з'ясування фактів доведення до умисного банкрутства промислових підприємств Львівщини та їх повернення до державної власності (відновлення діяльности).

Ініціатор створення комісії – керівник фракції ВО "Свобода" у Львівській облраді Йосиф Ситник.

Під час засідання члени комісії – депутати облради, представники профспілок та працівники підприємств, фахівці господарського права й аудитори – вирішили до наступного пленарного засідання Львівської облради (17 лютого 2015 року) підготувати проміжний звіт комісії, у якому слід навесті конкретні факти умисного доведення підприємств до банкрутства.

Першочерговими до розгляду комісія визначила такі підприємства: ВАТ "Львівський автобусний завод", ПАТ "Жидачівський целюлозно-паперовий комбінат", ПАТ "Завод "Львівсільмаш", ВАТ "Львівський завод Автонавантажувач", ПАТ НВК "Полерон".

"У звіті має бути зазначено: коли підприємство почало виходити з-під впливу державного управління, хто і коли його приватизував, яка частка акцій залишилася у державній власності, як в хронологічному порядку змінювались власники та менеджери підприємств, які показники їх виробничо-господарської діяльності, чи сплачені податки до б'юджетів усіх рівнів, а також чи зафіксовані схеми виведення/відмивання коштів та штучного банкрутування підприємств? Тобто ми маємо поетапно проаналізувати шлях доведення підприємств до банкрутства та осіб, які цьому сприяли. Далі будемо напрацьовувати правовий механізм відновлення діяльності цих підприємств – ініціюємо ухвалення нормативно-правових документів про націоналізацію підприємств в Україні, внесення змін у законодавство України про приватизацію та до Господарського кодексу України", – повідомив Йосиф Ситник.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ