На Львівщині правоохоронці припинили розкрадання лісу

На Львівщині правоохоронці припинили розкрадання лісу

29.01.15 08:48 0 643
Працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю ГУМВС України у Львівській області, за процесуального керівництва обласної прокуратури, викрили майстра лісу одного з державних лісогосподарських підприємств області, котрий розкрадав лісопродукцію.

У грудні минулого року, поблизу одного з райцентрів Львівської області, правоохоронці зупинили вантажівку «Мерседес» з гідроманіпулятором, спеціально пристосовану для завантаження та перевезення зрізаної лісо продукції. У кузові автомобіля виявили сорок зрізаних хвойних дерев.

Перевізник представив товарно-супровідні документи місцевого лісопідприємства на виявлену лісо продукцію, проте при детальному вивченні правоохоронці встановили, що на зрізаних стовбурах сосни були встановлені електронні чіпи, що раніше вже використовувались лісо підприємством для маркування деревини дуба.

Посадовцю лісо підприємства, в обов'язки якого входить догляд і охорона лісових угідь, було оголошено про підозру у скоєнні злочинів, передбачених ч.2 ст.191 (розкрадання) та ч.1 ст.366 (службове підроблення) КК України. Зловмиснику загрожує покарання у вигляді обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

ВЗГ ГУМВС України у Львівській області,

за матеріалами УДСБЕЗ ГУМВС України у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Рівненський ЦНАП отримав ...

КОМЕНТАРІ