Рівненська область: підрозділи Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій переведенні в режим підвищеної готовності

Рівненська область: підрозділи Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій переведенні в режим підвищеної готовності

29.01.15 12:09 0 626
Відповідно до статей 13 і 14 Кодексу цивільного захисту України, на виконання Розпорядження Кабінету Міністрів України від 26.01.2015 №47-р «Про встановлення режимів підвищеної готовності та надзвичайної ситуації» та з метою координації дій державних органів, спрямованих на забезпечення захисту населення, територій та майна, функціонування єдиної державної системи цивільного захисту для подолання наслідків надзвичайної ситуації державного рівня соціального та воєнного характеру, яку спричинили загострення ситуації на деяких територіях України та у зв’язку із загрозою вчинення терористичних актів, наказом начальника Головного управління ДСНС у Рівненській області полковника служби цивільного захисту Сергія Крука підрозділи оперативно-рятувальної служби Рівненщини переведено у режим підвищеної готовності.

Зокрема, у повну готовність приведено резервну пожежно-рятувальну техніку, підрозділи радіаційного та хімічного захисту, індивідуальні засоби захисту, прилади дозиметричного контролю, механізований інструмент. Організовано взаємодію та цілодобовий обмін інформацією з адміністраціями найважливіших об’єктів інфраструктури районів, міст та службами цивільного захисту області. З метою постійного моніторингу обстановки щодо надзвичайних ситуацій на території Рівненщини в підрозділах Головного управління ДСНС цілодобово працює оперативно-чергова служба. Для організації реагування у разі ускладнення обстановки створено оперативні групи для роботи в пунктах постійної дислокації.

Крім того, забезпечено постійну готовність розрахунків групи піротехнічних робіт ГУ ДСНС для невідкладного реагування на випадок виявлення вибухонебезпечних предметів на найважливіших об’єктах інфраструктури районів, міст та прилеглих до них територій, а також уточнено порядок взаємодії групи піротехнічних робіт ГУ ДСНС з науково-дослідним експертно-криміналістичним центром при УМВС в Рівненській області щодо спільних дій у разі виявлення вибухонебезпечних предметів на об’єктах. Приведено в повну готовність до використання пересувний пункт управління та пункт життєзабезпечення населення.

У період режиму підвищеної готовності в підрозділах обласного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій на цілодобовому чергуванні перебуватиме майже 200 чоловік особового складу та понад 50 одиниць техніки. До складу резерву визначено майже 190 чоловік особового складу та понад 70 одиниць техніки.

Сили Держслужби з НС Рівненщини перебувають в постійній готовності до виконання завдань щодо захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій.

ГУ ДСНС у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: Працівники ДАІ Волині ...

КОМЕНТАРІ