В Рівному терцентр суттєво зекономить на опаленні

В Рівному терцентр суттєво зекономить на опаленні

29.01.15 10:29 0 634
У Територіальному центрі соціального обслуговування (надання соціальних послуг) відбулося офіційне відкриття новозбудованої котельні, яка дозволить економити на опаленні до ста тисяч гривень на рік.

– В минулому це приміщення опалювалося за рахунок централізованої подачі тепла, – розповів заступник міського голови Сергій Васильчук, який прибув на відкриття об'єкту. – Ми порахували, що коли переведемо всю установу на альтернативні методи опалення, досягнемо значної економії. Завдяки державній програмі із заміщення газу альтернативними джерелами енергії закупили необхідне обладнання і облаштували котельню. Зауважу, що не в кожному бюджетному закладі це можна зробити. Якщо скажімо, садочок або школа знаходиться в центрі міста, відповідно до санітарних норм, не можна встановлювати подібні котли, але в територіальному центрі це виявилося реальним. Загалом переобладнання коштувало 495 тисяч гривень, з них 300 тисяч – субвенція з державного бюджету, все інше – кошти бюджету міста. Ми порахували, що якби все залишилось без змін, то за опалювальний сезон терцентру за новими тарифами треба було б платити приблизно 130-150 тисяч гривень. З новою котельнею опалення цих же приміщень обійдеться у 50 тисяч на рік, тобто, реальна економія становитиме біля 100 тисяч гривень і за чотири роки ці витрати повністю окупляться. Паралельно зменшаться й викиди вуглекислого газу в атмосферу, тому цей проект виконує декілька функцій: економить бюджетні кошти, покращує екологію і допомагає людям почуватися комфортніше.

– Твердопаливний котел обігріває всі чотири наші будівлі, – уточнив директор територіального центру Михайло Іваницький. – Нам побудували котельню і склад для зберігання палива, встановили два твердопаливних котли «БЕПАС» потужністю 50 кВТ кожен, – один діючий другий запасний. Крім реконструкції системи опалення, в минулому році, в рамках програми енергоефективності міста на 2011-1015 роки, також за рахунок коштів міського бюджету, нам замінили й старі дерев'яні вікна на нові, енергозберігаюч. Ми повністю задоволені переобладнанням, тому що умови обслуговування наших підопічних суттєво покращилися.

Хоча на всяк, випадок, терцентр не відключався і від централізованої системи опалення. Просто встановили лічильник, уклали нову угоду і, якщо буде потреба, зможуть підтримувати необхідну температуру за рахунок газу.

Неля ЗАБОЛОТНА

Про це повідомили у Рівненській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Львівські правоохоронці ...
Наступна новина: смт Міжгір’я: під час ...

КОМЕНТАРІ