Правоохоронці Рівненського району спільно з громадськістю затримали чоловіка,який скоїв розбійний напад на пенсіонерку

Правоохоронці Рівненського району спільно з громадськістю затримали чоловіка,який скоїв розбійний напад на пенсіонерку

29.01.15 09:45 0 665
До помешкання 46-річного Олександра Герасимовича, колишнього працівника ДАІ, постукалася скривавлена сусідка. Вона просила про допомогу, адже щойно на неї невідомий скоїв розбійний напад. За лічені хвилини зловмисник був уже в наручниках.

Близько другої години ночі чоловік відігнув хиткий старенький замок вхідних дверей і легко проник до будинку. 85-річна Галина Євдокимівна, мешканка села Руда Красна Рівненського району, прокинулася від дивних звуків. Оскільки чоловік, як з'ясувалося пізніше, ніде не працював і не мав постійного місця проживання, він шукав у хаті харчі та гроші. Коли ж пенсіонерка вийшла на веранду, він полоснув її ножем по горлу. Забравши мобільний телефон, деякі продукти харчування та з гаманця 20 гривень, утік.

Перелякана жінка знайшла в собі сили і дійшла до сусіда, щоб попросити допомоги. Олександр Герасимович, який перед виходом на пенсію обіймав посаду старшого інспектора-чергового чергової частини УДАІ УМВС, не розгубився: викликав для пораненої швидку медичну допомогу та повідомив про подію дільничному інспектору міліції Олександру Шаблію, спланували свої спільні дії, і все здійснили за хвилини. Місцевий шериф, в свою чергу, разом із начальником дільничних інспекторів міліції Андрієм Романчуком негайно виїхали на місце злочину, аби за «гарячими» слідами піймати зловмисника. Олександр разом зі своїм сином Сергієм теж часу не гаяли, вскочили в автомобіль і поїхали селом шукати кривдника їхньої сусідки. Дорогою Олександр Герасимович, зателефонувавши своєму 37-річному племіннику Миколі Бречку, який живе на початку села, попросив допомогти у важливій справі. Микола, який до того ж є членом громадського формування, вийшовши на вулицю, помітив незнайомця, який ішов дорогою та оглядався. На одній із вулиць села невідомий чоловік почав втікати. Проте чоловіки наздогнали зловмисника та повалили його на землю. В цю ж хвилину нагодився і дільничний інспектор міліції Олександр Шаблій та одягнув на чоловіка наручники.

— Свій вчинок героїчним не вважаю, — ділиться враженнями колишній міліціонер Олександр Герасимович. — Відпрацювавши в правоохоронних органах 20 років, в душі я назавжди залишився міліціонером. І тепер, будучи на заслуженому відпочинку, досі готовий в будь-яку хвилину йти на допомогу і громадянам, і колегам. Вважаю, так би вчинив кожен.

Слідчо-оперативна група, що прибула на місце події, виявила та вилучила речові докази, в тому числі і ніж зі слідами крові, а нападника доставили в райвідділ для дачі пояснень.

— Відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Відкрито кримінальне провадження за частиною 3 статті 187 Кримінального кодексу України (розбій, поєднаний із проникненням в помешкання), — повідомляє про подію начальник Рівненського РВ УМВС Ігор Денисюк. — І хоча роботою своїх підлеглих я задоволений, проте рахую, що так і повинно було бути, адже міліціонери перебувають на роботі цілодобово, і коли стоїть питання про життя чи здоров'я громадян – діяти потрібно швидко і злагоджено, навіть уночі, тим більше, коли злочин скоєно відносно самотніх осіб похилого віку.

У ході проведення досудового розслідування стало відомо, що розбійний напад скоїв 45-річний Ігор. Чоловік народився в Німеччині, потім родина переїхала в Дніпропетровську область, а вже пізніше – до Рівного. Чоловік в минулому вже був судимий за крадіжки, а також проходив лікування в психіатричній лікарні. Деякий час проживав у притулку в Рівному, але втік звідти і не мав постійного місця проживання.

Наразі зловмиснику вже оголошено підозру у скоєнні кримінального правопорушення та обрано міру запобіжного заходу – тримання під вартою. Правоохоронці перевіряють чоловіка на причетність його до інших розбійних нападів, які нещодавно сталися на території Рівненської області. Чоловіку загрожує від семи до дванадцяти років позбавлення волі.

Галину Трохимівну медики госпіталізували в центральну районну лікарню. Завдяки оперативно спланованим діям жінку вдалося врятувати, адже спричинене ушкодження досить тяжке. Проте потерпілій вже провели оперативне втручання і зараз життю жінки нічого не загрожує.

Марія ЮСТИЦЬКА,

Рівненський РВ УМВС

України в Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі депутати ...
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ