У Рівненській області за повторну крадіжку чоловік відсидить чотири роки і три місяці

У Рівненській області за повторну крадіжку чоловік відсидить чотири роки і три місяці

29.01.15 17:44 0 601
За рішенням Березнівського районного суду 44-річний мешканець районного центру Сергій отримав один рік позбавлення волі за вчинення крадіжки електрообігрівача з будинку односельчанина.

Зловмисник вже раніше притягався до кримінальної відповідальності за вчинення крадіжки, поєднаної з проникненням у приміщення, і отримав покарання у вигляді позбавлення волі строком на чотири роки. Втім, згідно зі статтею 75 Крмінального кодексу України, був звільнений від відбування покарання з випробуванням і встановленням іспитового строку на два роки.

Проте чоловік на шлях виправлення не став, та протягом іспитового строку знову скоїв кримінальне правопорушення.

У листопаді 2014 року, у вечірню пору доби, Сергій, перебуваючи у чужому будинку та скориставшись відсутністю господаря, викрав електрообігрівач марки «Сатурн», вартість якого становить майже півтисячі гривень.

Відомості правоохоронці внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань, - повідомив начальник Березнівського РВ УМВС майор міліції Олег Середа. – Відносно Сергія відкрили кримінальне провадження за частиною 2 статті 185 Кримінального кодексу України, (крадіжка, вчинена повторно).

У судовому засіданні обвинувачений у скоєному зізнався та повідомив, що перебував у стані алкогольного сп'яніння.

За вчинення злочину Березнівський районний суд призначив покарання у вигляді позбавлення волі на строк один рік. Також суд відповідно до частини 1 статті 71 Кримінального кодексу України частково приєднав невідбуту частину покарання за попереднім вироком і за сукупністю вироків визначив остаточне покарання у виді позбавлення волі строком на чотири роки і три місяці

Світлана Бойчура

Березнівський РВ УМВС

України в Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ