Відбувся фінальний етап Міжнародного конкурсу з української мови ім. Петра Яцика

Відбувся фінальний етап Міжнародного конкурсу з української мови ім. Петра Яцика

29.01.15 13:58 0 646
Фінальний IV етап XV Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика відбувся 24 січня в Тернопільській Українській гімназії імені Івана Франка. Його учасниками стали 28 учнів загальноосвітніх і професійно-технічних та 9 студентів вищих навчальних закладів області.

Участь в урочистому відкритті й нагородженні переможців попереднього обласного етапу взяли директор департаменту освіти і науки облдержадміністрації Любомир Крупа, представник Ліги українських меценатів, доктор філологічних наук, професор, завідувач кафедри методики викладання української мови і культури мовлення ТНПУ імені В. Гнатюка Любов Струганець.

«Конкурс імені Петра Яцика став уже доброю традицією в нашій області. Учасники від Тернопільщини неодноразово ставали його призерами та показували хороший результат, - наголосив Любомир Крупа. - ж, в часі складної суспільно-політичної ситуації, він особливо актуальний, адже сприяє утвердженню державного статусу української мови, підносить її престиж серед молоді, виховує повагу до культури і традицій українського народу».

Присутнім конкурсантам були вручені дипломи та подарунки департаменту освіти і науки облдержадміністрації та Ліги українських меценатів. Цінними подарунками нагороджено також 39 педагогічних і науково-педагогічних працівників, які підготували переможців обласного етапу конкурсу.

Довідково: Конкурс започаткований у 2000 році Міністерством освіти України з ініціативи Ліги українських меценатів та Освітньої фундації імені Петра Яцика, проходить у чотири етапи серед учнів 3-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів і учнів ПТНЗ, у три етапи –серед студентів ВНЗ.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ