На в'їзді до Житомира спільний наряд ДАІ та спецпризначенців виявив у водія наркотики та боєприпаси

На в'їзді до Житомира спільний наряд ДАІ та спецпризначенців виявив у водія наркотики та боєприпаси

29.01.15 08:09 0 575
На Житомирщині тривають превентивні заходи, запроваджені днями для посилення громадської безпеки та дієвого попередження терористичних проявів у регіоні. Відтак, кількість міліційних патрулів лише в обласному центрі подвоєна. Перші результати профілактичної роботи вже мають місце.

Удень 28 січня працівники ДАІ м. Житомира та міліціонери-спецпризначенці, які увійшли до спільного патрульного екіпажу, несли службу на в'їзді до обласного центру з боку м.Бердичева. У рамках проведення заходів вартові дорожнього порядку зупиняли автомобілі, перевіряючи не лише наявність водійських документів у керманичів, але й оглядаючи транспортні засоби щодо перевезення у них заборонених законом предметів і речовин.

У післяобідню пору міліціонери зупинили автомобіль «Рено Трафік», за кермом якого знаходився 29-річний житель обласного центру. Під час огляду салону автомобіля увагу правоохоронців привернув паперовий згорток у ніші на передній панелі автівки. Коли ж керманич на прохання вартових правопорядку розгорнув його, виявилося, там знаходилася подрібнена рослинна маса зеленого кольору. Керманич не став виправдовуватися і відверто повідомив, що це наркосировина, яку він зберігає для власного вжитку. На підтвердження його слів тут же виявився і специфічний пристрій для вживання наркотиків.

Тим часом заборонені предмети також віднайшлися і у бардачку автівки: магазин до автоматичної вогнепальної зброї, споряджений набоями калібру 7,62 мм.

За таких обставин на місце зупинки транспортного засобу було викликано слідчо-оперативну групу Житомирського міськвідділу міліції, працівники якої зафіксували виявлене, вилучили наркосировину і набої та направили усе до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при УМВС.

Інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань з попередньо визначеною кваліфікацією одразу за двома статтями Кримінального кодексу України – ч.1 ст.263 (Незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами або вибуховими речовинами) та ч.1 ст.309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту). Усі обставини встановлюються у рамках розпочатого досудового розслідування.

Водночас превентивні заходи, визначені спільним проектом із забезпечення правопорядку, тривають. Зокрема, вулиці обласного центру щодоби патрулюють понад 200 працівників міліції, аби вчасно виявити і попередити можливу небезпеку.

СЗГ УМВС України

в Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ