У Вінниці презентували нову книгу Івана Волошенюка – «Марія й Опанас,проза і Парнас» (+фото)

У Вінниці презентували нову книгу Івана Волошенюка – «Марія й Опанас,проза і Парнас» (+фото)

30.01.15 14:25 0 876
29 січня, в обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Тімірязєва в рамках засідання науково-краєзнавчого клубу «Дослідник краю» відбулася презентація книги Івана Волошенюка «Марія й Опанас, проза і Парнас».

На презентації були присутні видатні місцеві науковці, письменники, журналісти та педагоги, серед яких: Михайло Каменюк, Жанна Дмитренко, Анатолій Подолинний, Микола Денисенко.

Зустріч розпочалася з виступу голови спілки НСЖУ у Вінницькій області Василя Паламарчука, котрий привітав автора та усіх присутніх з виходом книги. У свою чергу Іван Волошенюк коротко розповів про ідею свого твору та процес написання, який зайняв у нього більше двох років.

Кожен з виступаючих виказав слова поваги до вінницького письменника та сподівання на те, що це не остання його праця.

Під час презентації усі присутні мали можливість побачити опубліковані твори автора та дізнатися більше про презентовану книгу зі слайд-фільму, який супроводжував зустріч.

«Марія й Опанас, проза і Парнас» — це перша у своєму роді книга, котра оповідає про життя Марка Вовчка не тільки як видатної української письменниці, а й як звичайної людини, жінки, дружини.

Для довідки:

Іван Волошенюк – вінницький прозаїк, публіцист, член Національної спілки письменників України та заслужений журналіст України. Він є автором понад двох десятків книг, оповідань та публіцистичних матеріалів, зокрема: «В ім'я хліба» (1940), «Два ангели на велосипедах» (2003), «Три пелюстки любові» (2012), «Мій земляк матрос Кішка» (2013) тощо. За оповіданнями «Магеланиха» (1986) та «Сеньйора Грасселлі з Чернявки» (1997) у минулому сторіччі було знято телевізійні фільми. У 1997 році Іван Волошенюк отримав Всеукраїнську літературну премію імені Михайла Коцюбинського за книги «Алло! Пришліть кореспондента» та «Дорога через тишу».



















Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Закарпатті студент ...
Наступна новина: Україна вшановує пам’ять ...

КОМЕНТАРІ