Вінничина: з 2015 року розміри «спеціальних» пенсій змінено

Вінничина: з 2015 року розміри «спеціальних» пенсій змінено

30.01.15 11:37 0 656
З 1 січня 2015 року змінюються розміри «спеціальних пенсій» таким категоріям пенсіонерів, як прокурори, державні службовці, судді, народні депутати, службовці органів місцевого самоврядування – відсоток від заробітної плати, що береться для обчислення пенсії, зменшується з 70 до 60. Про це зазначив начальник головного управління Пенсійного фонду України у Вінницькій області Микола Черненко під час прес-конференція, яка відбулася 29 січня в прес-центрі Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації.

В той же час, при призначенні пенсій за законом «Про наукову та науково-технічну діяльність» відсоток від заробітної плати, що береться для обчислення пенсії, зменшено з 80 до 60.

«Згідно новацій передбачено, що пенсіонер будь-якої із «спеціальних» категорій позбавляється права на одержання «спеціальної» пенсії у разі вчинення корупційного діяння (звільнення з роботи у зв'язку із засудженням за умисний злочин із використанням свого посадового становища або притягнення до адміністративної відповідальності за правопорушення, пов'язане з корупцією). Перерахунок «спеціальних» пенсій вже не буде проводитися щоразу при зростанні заробітної плати працюючих службовців. Порядок проведення перерахунків таких пенсій визначатиме Кабінет Міністрів України» – підкреслив Микола Черненко.

Також припиняється достроковий вихід на пенсію у зв'язку із скороченням штатів та за станом здоров'я.

За словами Миколи Черненка з 1 січня 2015 року також скасовано можливість виходу на пенсію достроково за півтора року до досягнення пенсійного віку, якщо людина звільняється у зв'язку із скороченням штатів або за станом здоров'я.

Крім того, виключено норму щодо дострокового виходу на пенсію за два роки до досягнення пенсійного віку особам, які вивільняються у зв'язку із закриттям ЧАЕС. Але ця зміна здебільшого є технічною, оскільки норма практично не використовувалась.

А от, пенсії, призначені достроково до 1 січня 2015 року, будуть виплачуватися і надалі.

«Кабінет Міністрів України визначає розміри пенсій, надбавок, підвищень чорнобильцям та дітям війни, а також порядок індексації пенсій. Розміри мінімальної пенсії інвалідам-чорнобильцям, додаткової пенсії за шкоду, заподіяну здоров'ю внаслідок аварії на ЧАЕС, розміри компенсацій сім'ям за втрату годувальника внаслідок чорнобильської катастрофи встановлюються Кабінетом Міністрів України. Аналогічне право надано Кабінету Міністрів і щодо визначення розміру підвищення дітям війни» – зазначив начальник головного управління Пенсійного Фонду в області Микола Чененко.

Законом про Державний бюджет України на 2015 рік підтверджено право Кабінету Міністрів України на встановлення розмірів окремих соціальних виплат, у тому числі чорнобильцям, дітям війни, військовослужбовцям та деяким іншим категоріям громадян.

Крім цього, відповідно до Державного бюджету, Кабінет Міністрів України має затвердити спеціальний порядок проведення індексації розмірів пенсій у 2015 році.

Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Польська громадська ...
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ