Майже чотири тисяч вимушених переселенців нині отримують пенсійні виплати на Вінниччині (+фото)

Майже чотири тисяч вимушених переселенців нині отримують пенсійні виплати на Вінниччині (+фото)

30.01.15 13:20 0 636
В прес-центрі Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА відбулася прес-конференція начальника Головного управління Пенсійного фонду України у Вінницькій області Миколи Черненка. В ході зібрання мова йшла про підсумки діяльності органів Пенсійного фонду області за 2014 рік та законодавчі новації у пенсійній системі у 2015 році.

Також в заході взяла участь заступник начальника головного управління Пенсійного фонду України у Вінницькій області Лариса Дика. Розпочинаючи прес-конференцію Микола Черненко повідомив, що торік до бюджету Пенсійного фонду області, з урахуванням відрахувань від єдиного внеску, надійшло 4 млрд. 145 млн. грн. власних доходів, що становить 106% до плану.

« Це на 197 млн. грн. більше, ніж у попередньому році. План надходження коштів до бюджету Пенсійного фонду по платежах, які продовжує адмініструвати Фонд, виконано на 112%. Загальний борг зі сплати страхових внесків у 2014 році зменшився на 4,7 млн. грн. або на 13%, в тому числі по економічно активних боржниках – на 2,4 млн. грн. або на 25%» – зазначив Микола Черненко.

Загалом, нині в області на обліку перебуває 508 тисяч пенсіонерів. Середній розмір їх пенсійних виплат становить 1344 грн., а у пенсіонерів-військовослужбовців – 2482 грн.

За словами заступника начальника головного управління Пенсійного фонду України в області Лариси Дикої, протягом минулого року територіальними управліннями призначено 20,3 тис. нових пенсійних справ, з яких 22% - пенсії по-інвалідності, проведено 37,3 тисяч перерахунків пенсій у зв'язку із донесенням додаткових документів про стаж роботи, 554 громадянам призначено пенсії та проведено 5399 перерахунків в індивідуальному порядку відповідно до Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби» управлінням пенсійного забезпечення військовослужбовців. Також оформлено та Комісією за особливі заслуги призначено 810 пенсій за особливі заслуги перед Україною.

Комісією головного управління з питань підтвердження стажу роботи на посадах, що дають право на призначення пенсії на пільгових умовах або за вислугу років протягом 2014 року розглянуто 557 заяв.

Територіальними управліннями встановлено доплату до пенсії у зв'зку з втратою годувальника 7 непрацездатним членам сімей осіб «Небесної сотні». Вказана доплата на 1-го непрацездатного члена сім'ї складає 5 тис.грн., на 2-х – 6,5 тис. грн., на 3-х і більше – 8 тис. грн.

Управлінням пенсійного забезпечення військовослужбовців призначено пенсії у зв'язку з втратою годувальника 22-ти членам сімей військовослужбовців силових структур, які загинули під час проведення антитерористичної операції. Середній розмір пенсії на одного утриманця станом на 1 січня 2015 року становить 2500 грн.

За словами Миколи Черненка, до органів Фонду в області за переведенням виплати пенсій за місцем тимчасового перебування звернулося 4418 осіб, з них: 118 з АР Крим, 2898 з Донецької та 1456 з Луганської областей. На даний час пенсія виплачується 3844 особам. В 2014 році загальні видатки на виплату пенсій вимушено переміщеним особам в області становила 38,1 млн. грн.









Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: 30 січня в Чернігові ...
Наступна новина: Valentino на Тижні моди у ...

КОМЕНТАРІ