На Вінничині за "виграний" автомобіль гайсинчанин перерахував аферистам 12 тисяч гривень

На Вінничині за "виграний" автомобіль гайсинчанин перерахував аферистам 12 тисяч гривень

30.01.15 16:30 0 681
Повіривши СМС-повідомленню про виграш автомобіля, мешканець Гайсина перерахував шахраям більше 12 тисяч гривень. За вказівкою шахраїв чоловік тричі за один день висилав їм кошти.

Аферисти не втомлюються вигадувати все нові і нові способи отримання грошей від довірливих громадян.

Нещодавно до Гайсинського райвідділу міліції з заявою про шахрайство звернувся 25-річний місцевий мешканець. Правоохоронцям чоловік розповів, що на мобільний телефон йому надійшло повідомлення про те, що він виграв автомобіль «Skoda Superb».

Для того, щоб отримати свій виграш, йому необхідно було перерахувати певну кількість коштів на вказаний у повідомленні рахунок, що він і зробив. Згодом йому перетелефонували та повідомили, що необхідно сплатити ще й за послуги кур'єра, який доставить усі документи.

Отримавши другий «транш» від своєї жертви, «фінальним акордом» шахраїв стало повідомлення про необхідність оплати за транзитні номери для автомобіля.

Потерпілий слухняно виконував всі вказівки аферистів та переказав зловмисникам 12 760 гривень. Більше йому ніхто так і не зателефонував, а телефон, з якого надходили дзвінки, не обслуговувався. Зрозумівши, що став жертвою шахраїв, чоловік звернувся до міліції.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 190 (шахрайство) КК України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадських робіт на строк до двохсот сорока годин, або виправних робіт на строк до двох років, або обмеження волі на строк до трьох років. Триває розслідування.

СЗГ УМВС України

у Вінницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ