Постановлено вирок посадовцям Луцького КХП №2,які завдали державі збитків на понад 80 млн. грн.

Постановлено вирок посадовцям Луцького КХП №2,які завдали державі збитків на понад 80 млн. грн.

30.01.15 13:41 0 650
Прокуратура Волинської області домоглася в Апеляційному суді завершальної крапки у резонансній справі щодо директора "Луцького комбінату хлібопродуктів №2" та його заступниці, які звинувачувались у привласненні майна в особливо великих розмірах та службовому підроблені документів.

Нагадаємо, широкого резонансу справа набула у 2010 році, коли під час інвентаризації з'ясувалось – десятки тисяч тонн зерна, які Аграрний фонд передав на зберігання до "Луцького КХП №2", дивним чином із складів волинського зерносховища зникли.

У ході слідства було встановлено, що директор підприємства та його заступниця, які знали, що на їхніх складах власні запаси зерна відсутні, самовільно вирішили переробляти зерно Аграрного фонду як власність "Луцького КХП №2" і реалізовувати борошно та інші продукти переробки суб'єктам господарювання.

Такі дії службових осіб підприємства завдали державі збитків на суму понад 81 мільйон гривень.

Окрім того, у 2009 році директор столичного ТзОВ "Конкорд Плюс" задля заволодіння державними коштами склав завідомо неправдиві документи, у яких вказав, що його підприємство заклало до державного резерву 5 тисяч тонн пшениці та 2 тонни жита. У свою чергу, посадовці "Луцького КХП №2" склали документи, згідно яких нібито отримали це збіжжя від "Конкорд Плюс" на свої склади, та перерахували за цей неіснуючий товар понад 8 мільйонів гривень.

Ухвалою Апеляційного суду Волинської області усіх фігурантів цієї справи визнано винними у вчинені злочинів.

Директору "Луцького КХП №2" призначено покарання у виді 5 років позбавлення волі та із позбавленням права 3 роки обіймати посади, пов’язані із виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій на державних підприємствах.

Заступниці директора суд призначив покарання у виді 5 років позбавлення волі та із позбавленням права 3 роки обіймати посади, пов’язані із виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій на державних підприємствах, зі встановленням 3-річного іспитового строку.

Також із обох цих посадовців стягнуть солідарно понад 45 мільйонів завданих злочином збитків.

Директору ТзОВ "Конкорд Плюс" призначено покарання у виді 7 років позбавлення волі із позбавленням права 3 роки обіймати посади, пов’язані із виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій. Із нього буде стягнуто заподіяні злочином збитки в сумі понад 8 мільйонів гривень.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волинської області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Вінничині жмеринські ...
Наступна новина: Поет Данило Кононенко ...

КОМЕНТАРІ