У Луцьку вшанували пам'ять Героїв Крут

У Луцьку вшанували пам'ять Героїв Крут

30.01.15 17:22 0 734
У місті відбулися заходи з нагоди 97-ї річниці трагічної загибелі студентського куреня у бою під Крутами.

Біля пам'ятного знаку Героям Крут відбувся мітинг-реквієм за участю голови обласної державної адміністрації Володимира Гунчика, голови обласної ради Валентина Вітра, Луцького міського голови Миколи Романюка, секретаря міської ради Сергія Григоренка, депутатів обласної і міської рад, представників політичних партій, громадських організацій та жителів міста.

Священнослужителі відслужили панахиду за загиблими, яку очолив митрополит Луцький і Волинський Михаїл.

Міський голова Микола Романюк, звертаючись до присутніх, зазначив: «Сьогоднішній сонячний день ­ добрий Божий знак. Я вірю, що скоро над Україною буде чисте, мирне небо”. Микола Романюк подякував усім, хто прийшов на мітинг-реквієм, хто пам'ятає свою історію, щоб більше не повторювати помилок минулого. Він провів паралелі між подвигом трьохсот юнаків, які під Крутами власною кров'ю вписали в книгу історії України нову сторінку, та героями Євромайдану, героями, які тепер гинуть на сході України. Він нагадав, що й лучани прощаються з Олександром Войчуком, який загинув під час антитерористичної операції. Ці люди є взірцем патріотизму, палкої любові та відданості Батьківщині. В особливих умовах сьогодення трагедія Крут має навчити нас мудрості, консолідованості, єдності. “Вічна пам'ять усім, хто поклав своє життя на вівтар свободи, незалежності та соборності України. Слава Героям Крут, слава загиблим на Майдані, слава бійцям, які віддали свої життя на війні, яка зараз триває за єдність і незалежність Батьківщини. Слава Україні!», - ­ сказав міський голова.

Присутні поклали квіти до підніжжя пам'ятного знака Героям Крут, хвилиною мовчання вшанувати пам'ять молодих патріотів, на завершення разом заспівали Гімн України.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Вінничині в зоні АТО ...
Наступна новина: Рівненщина: рятувальники у ...

КОМЕНТАРІ