На території Овруцько-Словечанського кряжу на Житомирщині буде реалізовано протиерозійний проект вартістю 1 млн гривень

На території Овруцько-Словечанського кряжу на Житомирщині буде реалізовано протиерозійний проект вартістю 1 млн гривень

30.01.15 12:21 0 625
На території Овруцько-Словечанського кряжу Житомирської області буде реалізовано протиерозійний проект загальною вартістю 1 млн гривень. Про це повідомляє Головне управління Держземагентства у Житомирській області.

Як зазначає землевпорядна служба області, протягом 2014 року на капітальний проект будівництва протиерозійних гідротехнічних споруд на території Овруцько-Словечанського кряжу з обласного бюджету вже було використано 0,5 млн гривень. Роботи здійснювалися за рахунок коштів, що надійшли на спецрахунки у порядку відшкодування втрат сільськогосподарського та лісогосподарського виробництва.

Орієнтовна площа робіт 300 гектарів. Реалізація цього проекту забезпечить збереження від руйнівних ерозійних процесів легкозмивних ґрунтів на землях сільськогосподарського призначення, йдеться у повідомленні.

Загалом на заходи земельної реформи та охорону земель в області у 2014 році було використано 3,2 млн гривень. Це у півтора разу більше, ніж у 2013 році. Безпосередньо заходи з охорони земель торік було профінансовано на суму 0,8 млн гривень. Окрім робіт на Овруцько-Словечанському кряжі було також виділено 0,3 млн грн на поліпшення малопродуктивних сільськогосподарських угідь площею 40 гектарів.

Про це повідомили в Державному агентстві земельних ресурсів України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Рівненські УБОЗівці ...

КОМЕНТАРІ