На Хмельниччині відбулось штабне тренування з органами управління цивільного захисту району щодо ліквідації наслідків аварійної ситуації на магістральному нафтопроводі

На Хмельниччині відбулось штабне тренування з органами управління цивільного захисту району щодо ліквідації наслідків аварійної ситуації на магістральному нафтопроводі

30.01.15 08:22 0 626
28 січня в с. Голосків Летичівського району відбулось штабне тренування з органами управління цивільного захисту Летичівського району щодо ліквідації наслідків аварійної ситуації на магістральному нафтопроводі «Одеса-Броди» ПАТ «Укртранснафта».

За тактичним задумом, на території Голосківської сільської ради на відстані 5 м від місця перетину нафтопроводу «Одеса-Броди» з р. Південний Буг сталося пошкодження трубопроводу. Внаслідок його розгерметизації нафта вилилась у навколишнє природне середовище, під час її випаровування утворилася пароповітряна суміш, що призвело до вибуху та пожежі. Вибухом пошкоджені будинки та травмовано близько 15 людей, значна частина розлитої нафти потрапила до водойми.

Під час тренування відпрацьовані питання оповіщення та збору штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, організації заходів із зменшення наслідків виливу нафти в навколишнє природне середовище, а також гасіння осередку палаючої нафти та допомоги постраждалому населенню. Учасники тренування значну увагу приділили відпрацюванню взаємодії спеціалізованих служб цивільного захисту району, пожежно-рятувальних підрозділів та аварійно-відновлювальних формувань ПАТ «Укртранснафта», виявленню та вирішенню проблемних питань, що виникають у процесі реагування на подібні надзвичайні ситуації.

Під час тренування начальник Головного управління ДСНС України у Хмельницькій області Борис Болібрух зазначив, що з огляду на події, які відбуваються та території країни, ми побачили єдність та готовність органів управління цивільного захисту до виконання завдань за призначенням, а також злагодженість дій органів управління. Головна мета цих навчань – мінімізація наслідків надзвичайної ситуації, яку ми можемо отримати, якщо досягнемо найменшого часу на реагування на надзвичайну ситуацію. Адже, якщо у пожежно-рятувальних підрозділів області є сили, то технічні засоби, такі як насосні установки для збору нафтопродуктів, бонові загородження, – відсутні. мінімізація наслідків надзвичайної ситуації, яку ми можемо отримати, якщо досягнемо найменшого часу на реагування на надзвичайну ситуацію. Адже, якщо у пожежно-рятувальних підрозділів області є сили, то технічні засоби, такі як насосні установки для збору нафтопродуктів, бонові загородження, мінімізація наслідків надзвичайної ситуації, яку ми можемо отримати, якщо досягнемо найменшого часу на реагування на надзвичайну ситуацію. Адже, якщо у пожежно-рятувальних підрозділів області є сили, то технічні засоби, такі як насосні установки для збору нафтопродуктів, бонові загородження,

До участі в тренуванні долучилися керівний склад Головного управління ДСНС України у Хмельницькій області, Управління з питань цивільного захисту населення Хмельницької обласної державної адміністрації, Летичівської районної державної адміністрації та спеціалізованих служб цивільного захисту району, представники Державної екологічної інспекції у Хмельницькій області, Департаменту екології та природних ресурсів Хмельницької облдержадміністрації, обласного управління водних ресурсів, а також представники ПАТ «Укртранснафта».

Територією п’яти районів Хмельниччини проходить 10 транзитних магістральних трубопроводів із транспортування нафти, нафтопродуктів і газу, – продовжив Борис Болібрух. Кожен із них є потенційно-небезпечним, тому спеціалізовані служби повинні бути готові до ліквідації аварій та ймовірних наслідків на цих об’єктах. Загалом, Борис Васильович дав високу оцінку всім задіяним службам у ході проведення штабного тренування.

ГУ ДСНС України

у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: 30 січня – День жалоби на ...
Наступна новина: Керівники прокуратури ...

КОМЕНТАРІ