Катерина Сліпченко прочитає у Львові лекцію «Чи є майбутнє в українського кіно»

Катерина Сліпченко прочитає у Львові лекцію «Чи є майбутнє в українського кіно»

30.01.15 13:00 0 704
У вівторок, 3 лютого, у Львові у книгарні «Є» відбудеться лекція мистецтвознавця, кінокритика Катерини Сліпченко на тему «Нове українське кіно. Крига скресла?». Книгарня «Є». Фото: viiv.co.ua

Як заначили у книгарні «Є», українці дуже довго чекали на власне кіно.

«Майже все, що в 1991-2013 роках з’являлося вітчизняного кіновиробництва, радше підтверджувало, ніж заперечувало тезу про те, що українського кіно не існує», – йдеться на сторінці заходу у Facebook.

2014 року у прокат вийшло кілька фільмів, які жваво обговорювали як у середовищі кінокритиків, так і серед звичайних глядачів. Українське кіно нарешті стало помітне як в Україні, так і на закордонних кінофестивалях.

Яким воно є, це кіно: високої чи низької якості? Актуальне чи неактуальне? Чи інтерес до нього зумовлений, власне, якістю, а чи зміною кута зору українських глядачів після Майдану? Які перспективи подальшого розвитку кіновиробництва з огляду на старі/нові умови розвитку культури в Україні загалом?, – про це говоритимуть у книгарні у вівторок.

Нагадаємо, минулої осені та у грудні у прокат вийшло кілька українських стрічок: фільм-призер багатьох фестивалів «Плем’я», драма «Такі красиві люди», комедія «Хвороба кохання», драми «Поводир» і «Брати». Також у 2014 році з’явився перший український повнометражний мультфільм «Бабай».

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Лучани попрощалися з ...
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ