Із польського Щецина передали допомогу для 50 дітей переселенців у Львові

Із польського Щецина передали допомогу для 50 дітей переселенців у Львові

30.01.15 15:54 0 644
Для близько 50 дітей переселенців з Донбасу та Криму, які зараз живуть у Львові, привезли гуманітарну допомогу із польського міста Щецин. 28 січня, відбулась передача привезених речей. Це продукти харчування, одяг, взуття, ковдри, іграшки та засоби гігієни.

Про це повідомив кореспондент IA ZIK.

Допомога для дітей переселенців у Львові – лише частина вантажу, котрий привезли з Польщі. Її передали близько 50 дітям з 20 сімей. Ще частину речей передали «Карітасу» у Львові, а також скерують 150 дітям у місто Павлоград на Дніпропетровщині. Загальна вартість 7 тонн гуманітарної допомоги – близько 120 тисяч польських злотих.

«Ця допомога приїхала із польського Щецина, організатором виступили Щецинське відділення Об’єднання українців Польщі та «Карітас» Гданської єпархії УГКЦ. Крім того, допомогти переселенцям в Україні закликав Західнопоморський воєвода. Зокрема, він сказав, що якщо ми хочемо будувати дружні відносини між державами, то починати треба зі стосунків між людьми, – розповів у коментарі IA ZIK голова Щецинського відділення Об’єднання українців Польщі Іван Сирник. – Щодо допомоги для переселенців у Львові, то ГО «Кримська хвиля» надала нам анкети 20 сімей, відповідно до яких ми привезли речі для близько 50 дітей».

За його словами, допомогу для дітей переселенців збирали українці, які живуть у Польщі, також активно долучились поляки. Усі передані речі є новими.

«Дуже дякуємо українцям в Польщі та полякам за допомогу. Для нас важлива ця підтримка. Це особлива радість для дитини, яка все розуміє і все відчуває. З-поміж останніх новин це хоч якась приємність», – поділилася п. Галина з Донецька під час передачі отриманих речей.

Іван Сирник зауважив, що це вже п’ята їхня поїздка з допомогою в Україну. З його слів, у Польщі люди висловлюють бажання допомагати українцям, однак багатьох лякає процедура розмитнення вантажу.

«Основна проблема, з якою ми цього разу зіштовхнулися, – довго чекали, поки наш вантаж визнають гуманітарною допомогою, на розмитнення. Зокрема, з п’ятниці до вечора понеділка ми чекали на підпис міністра», – розповів голова Щецинського відділення Об’єднання українців Польщі, додавши, що ця процедура має бути спрощена.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ