Михайло Сеньків: «Свою заяву про складання повноважень голови комісії прошу вважати формою протесту проти бездіяльності держави»

Михайло Сеньків: «Свою заяву про складання повноважень голови комісії прошу вважати формою протесту проти бездіяльності держави»

30.01.15 10:16 0 713
Комісія з питань депутатської діяльності, законності, взаємодії з правоохоронними органами та засобами масової інформації як ніяка інша в міській раді, найменш дотична до власне міських служб. Натомість більше "взаємодіє" з правоохоронними органами, як то міліцією, СБУ, прокуратурою, а також суддівською системою.

Насправді на силовиків та судову вертикаль, як відомо, органи місцевого самоврядування мають вплив дуже примарний. Відповідним був і рівень "взаємодії".

Тобто, бажання щось змінити чи поліпшити в їх роботі, залишалося бажанням.Єдиним, що подарувало надію на зміни, став Майдан-2. Не можна сказати, що був його постійним учасником. Але деякі ключові події у столиці, як то штурм у ніч з 11 на 12 грудня, пікетування Межигір'я, кривавий четвер 20 лютого, зі своїми друзями пройшов і прожив більш, як активно. Тобто мав певне моральне право сподіватися на те, що політики, котрих Майдан виніс на своїх плечах у м'які владні крісла, почнуть системні зміни. Зокрема, у сфері внутрішньої безпеки, охорони громадського порядку, судів тощо. На жаль, рік минає, а таких потрібних перетворень не відбувається. Найвдалішою, як на мене, - це зміна шевронів з ВВ на Національну гвардію, та подальша участь цієї структури у війні на Сході.

Тому свою заяву про складання повноважень голови комісії прошу вважати формою протесту проти бездіяльності держави у сфері структурних реформ усіх гілок влади. Проти безсилості міської ради у вирішенні таких конфліктів, як, до прикладу, забудова на Мазепи, 35 А (перше, що спало на думку). Проти обмеження фінансових ресурсів місцевої громади, чого не було навіть за часів Януковича, супроти режиму якого боровся. Проти сучасних принципів діяльності судової системи та її свавільного втручання у справи громади, зокрема, у питанні відведення півгектара землі у центрі міста у користування забудівнику біля спорткомплексу "Електрон".

Приблизно так. У складі комісії залишаюся. Contra spem spero!

Депутат міської ради

Сеньків Михайло

Про це повідомили у Івано-Франківській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Прокурор Закарпатської ...

КОМЕНТАРІ