"Незвичні підсумки незвичних подій" - Михайло Малярчук,депутат Івано-Франківської міської ради,фракція ВО "Свобода"

"Незвичні підсумки незвичних подій" - Михайло Малярчук,депутат Івано-Франківської міської ради,фракція ВО "Свобода"

30.01.15 11:45 0 630
В січні 2014 року з першими смертями на Грушевського ми вже стали іншими… Та чи б міг хто-небудь припустити в своїх найгірших думках і передбачити такий варіант розвитку подій.

Здавалося б, минув тільки рік. Звична мірка для підбиття якихось підсумків та аналізу. Все як завжди – 12 місяців позаду. Та все ж минулий рік назавжди закарбується в нашій пам'яті, щоправда, хороших моментів та спогадів він залишив дуже мало. Революція, анексія Криму і війна.

Страшне слово, про яке більшість із нас дотепер чуло і бачило тільки з книг і фільмів чи з розповідей бабусь і дідусів, а тепер прийшло до нас із усіма своїми кривавими наслідками.

Ненависть – ось, що останнім часом невпинно і безпощадно осідає в наших серцях. Ненависть до влади, ворога, ненависть до тих, хто залишився на окупованих територіях, тих, хто своєю байдужістю допустив це жахіття в нашій країні.

Кожного дня ми чуємо страшні цифри про тих, чиї життя забрала війна, а про скількох ми ще не знаємо, не чуємо і ніколи не довідаємося. Ось вона – ціна байдужості та власної сліпоти, навіяної з екранів російських телеканалів. Насправді окупація сходу розпачалася набагато раніше. Просто, мабуть, усі боялися це визнати і вирішували не втручатися…

Мережу Інтернет переповнюють сотні кривавих відео, де запроданці знущаються із наших солдат. В наші голови вкарбовуються жахливі картини мертвих, покалічених, знівечених людських тіл, які ще кілька хвилин до смерті кудись ішли чи їхали в автобусі, мріяли, планували і хотіли жити. Найстрашніше, що ці криваві кадри вже сприймаються не з огидою чи жахом, а як буденність… Нові жертви перестали шокувати, а тільки черговими цифрами осідають у нашій свідомості і примножують ненависть. Усі ми знаємо, що це ненормально… Але наш мозок вже звик до них. Тому й людські життя з дня в день почали ставати статистикою.

Багато є зараз таких, що говорять: «Це не моя війна. Вона мене не торкається, і я не піду туди на схід вбивати». Та ви глибоко помиляєтесь, якщо вважаєте, що війна в країні може когось торкатись, а когось оминути. Так, ми далеко, не чуємо вибухів і вистрілів. Ми не бачимо жахливих картин на власні очі. Між нами екрани телебачення та преса... Але насправді це тільки завдяки тим, хто пішов і ціною власного життя зупиняє ворога… Істина є простою і ясною: окупація припиниться там, де її зупинять...

В січні 2014-го, з першою смертю, Росія оголосила нам війну…

Про це повідомили у Івано-Франківській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: У Луцьку читатимуть твори ...

КОМЕНТАРІ