Львівські рятувальники посилили контроль за станом безпеки на найважливіших підприємствах області

Львівські рятувальники посилили контроль за станом безпеки на найважливіших підприємствах області

30.01.15 15:07 0 678
Рятувальники Львівщини посилили контроль за станом пожежної і техногенної безпеки на найважливіших об’єктах інфраструктури області. Такі заходи проводяться на виконання доручення Прем’єр-міністра України та в рамках введення режиму підвищеної готовності, який запроваджений у області з 27 січня.

Так, упродовж 29 січня на Львівщині вже провели навчання на таких важливих об’єктах, як ПФ «Білаки» у Самбірському, МКП «Водоканал» у Мостиському, ВАТ «Городоцька швейна фабрика» у Городоцькому районах та на ПАТ «Іскра» у м. Львові. До навчань залучили керівництво самих підприємств, представників швидкої медичної допомоги, медицини катастроф, правоохоронних органів, газової служби та електриків.

Такі тренування дозволяють організувати взаємодію з адміністраціями найважливіших об’єктів інфраструктури, службами цивільного захисту, та уточнюють порядок взаємоінформування, планів реагування, ліквідації аварійних ситуацій на ПНО та ОПН, а також можливість відкоригувати плани, картки пожежогасіння і схеми маршрутів.

Тренувальний день у районах області розпочався з сигналу "Збір - аварія" для особового складу ДСНС. Під час даного заходу відпрацьовано схему оперативного оповіщення й збору рятувальників, перевірено їх екіпіровку. Потім фахівці ДСНС та спецтехніка вирушили на об’єкти для проведення тренувань.

Згідно із легендою навчань на ПАТ «Іскра», у одному із складських приміщень для зберігання хімічної сировини виникла пожежа. Працівники добровільної пожежної дружини відразу зреагували на подію, але зазнали травмувань. Сильна пожежа спричинила виділення у повітря токсичних парів хімічних речовин, що зайнялися. Так, двоє чергових отримали отруєння, а ще один працівник травмував ногу.

Рятувальники винесли потерпілих із небезпечної зони та надали долікарську допомогу. Один з працівників отруївся, проводячи роботи на даху будівлі. Аби евакуювати чоловіка, вогнеборці та фахівці пошуково-рятувальної групи загону технічної служби ДСНС України за допомогою автодрабини піднялися на дах складу. Непритомного чоловіка зафіксували на спеціальних ношах та за допомогою рятувальної мотузки транспортували до низу.

Під час навчань свої вміння тренували й фахівці сектору радіаційного, хімічного та медико-біологічного захисту. Вони провели комплекс замірів для визначення у повітрі небезпечних речовин. Такі заходи здійснюють з метою визначення ступеня небезпеки для роботи рятувальників у небезпечному середовищі.

Кожен учасник відпрацювань долучився до досягнення відмінного результату взаємодії та порятунку людей . Так, медики надали потерпілим першу медичну допомогу, одягнули кисневу подушку та наклали шину на травмовану ногу. Правоохоронці забезпечили громадський прядок та обмежили доступ до місця події сторонніх осіб.

Загалом, навчання відбулися вдало і дозволили усім представникам екстрених служб налагодити систему взаємоінформування та взаємодії. Такі тренування триватимуть на Львівщині й надалі аби попередити будь-які фактори виникнення небезпеки на підприємствах області, та гарантувати безпеку населення і територій.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Двоє тернопільських ...
Наступна новина: На Вінничині міліція ...

КОМЕНТАРІ