У Львівській області з ініціативи свободівців у б'юджеті Бродів передбачено видатки на підтримку родин героїв АТО

У Львівській області з ініціативи свободівців у б'юджеті Бродів передбачено видатки на підтримку родин героїв АТО

30.01.15 16:18 0 735
29 січня 2015 року відбулася б'юджетна сесія Бродівської міської ради, на якій з ініціативи депутатів фракції ВО "Свобода" було передбачено низку видатків на підтримку родин учасників АТО та на вшанування пам'яти загиблих героїв.

Як зазначив на засіданні голова б'юджетної комісії Бродівської міської ради свободівець Віктор Горішній, міський голова чомусь скликав б'юджетну сесію як позачергову. "Складається враження, що хтось зацікавлений в тому, аби комісія та депутати якомога менше вникали в цифри проєкту б'юджету. Незважаючи на це, фракція ВО "Свобода" детально вивчила проєкти рішень та надала свої пропозиції. На жаль, виконавчий апарат, який подав документ, забув, що ми живемо в час війни і не врахував деякі важливі видатки", – зазначив депутат.

Так, за пропозицією свободівців було ухвалено рішення про пільги на харчування в дитсадках для дітей, чиї батьки перебувають на фронті, в розмірі 80%. Тобто 80% оплати бере на себе міська рада, а 20% (2,8 гривні) – батьки.

З ініціативи свободівця Романа Яремовича в б'юджеті на 2015 рік закладено 350 тис. грн на будівництво монументу героям Небесної сотні. За пропозицією фракції ВО "Свобода" було передбачено кошти на надмогильні пам'ятники воїнам, які загинули під час бойових дій на Донбасі та поховані на цвинтарях міста Бродів.

Окрім цього, з ініціативою б'юджетної комісії, зокрема свободівця Володимира Харчука, закладено кошти на встановлення в центральній частині міста громадської вбиральні. "Це на є дуже актуальним питанням, оскільки місто часто приймає туристів, і громадська вбиральня – це питання елементарної культури, забезпечення зручності для гостей міста. Слід також нагадати, що свободівці в кінці 2014 року звернулися з ініціативою встановити дитячі майданчики в районі В. Фільварки та С. Бандери 70, а також ДНЗ № 7 та № 9. Тож кошти на ці майданчики також передбачені", – повідомив голова б'юджетної комісії.

Віктор Горшній також звернув увагу на те, що заступники міського голови на засіданні б'юджетної комісії пропонували збільшити на 2015 рік розмір премії для міського голови спочатку до 80%, а пізніше і до 100%. Однак депутати дослухалися до пропозицій комісії і премію залишили на рівні минулого року – 70%.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Вінничині міліція ...
Наступна новина: На Житомирщині ...

КОМЕНТАРІ