У Рівненській області правоохоронці розшукали дітей,які втекли з реабілітаційного центру

У Рівненській області правоохоронці розшукали дітей,які втекли з реабілітаційного центру

30.01.15 15:14 0 631
Двоє дівчат подружились у Центрі соціально-психологічної реабілітації дітей, що в селі Олександрія Рівненського району, та разом вирішили втекти. Свій задум здійснили в ніч на 25 січня. І вже за три дні невпинних пошуків вдалося встановити їх місцезнаходження.

15-річна рівнянка Єлизавета неодноразово втікала з дому. Востаннє її розшукали та доставили у Центр 25 грудня минулого року. Дівчина щоразу пояснювали міліціонерам, що йде з дому через конфлікт з вітчимом. А от 14-річну Карину, мешканку селища Квасилів Рівненського району, співробітника райвідділу в нічну пору доби виявили у розважальному закладі, і 24 грудня теж доставили в реабілітаційний центр.

— За фактом зникнення дітей відкрили кримінальне провадження за частиною 1 статті 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство), — зазначив начальник Рівненського райвідділу Ігор Денисюк. — З метою встановлення місцезнаходження неповнолітніх дівчат залучили шість пошукових груп правоохоронців та громадськість. Пошуки не припиняли і вдень і вночі, адже дівчата досягли того віку, коли можуть накоїти чимало дурниць. Та й відносно них могла статися непоправна біда.

Карину та Єлизавету керівник кримінальної міліції у справах дітей обласного апарату Ірина Чорна спільно з керівником СКМСН Рівненського райвідділу Геннадієм Рафальським та старшим оперуповноваженим СКМСН міськвідділу Олександром Ємцем знайшли у помешканні товариша Карини, що у селищі Квасилів. Коли правоохоронці спілкувалися із хлопцем та оглядали кімнату, вони знайшли дівчат у дивані. Юнак пояснив, що вони у нього перебували лише кілька годин і планував зателефонувати до міліції.

Правоохоронцям дівчата пояснили, що до того, як приїхати до хлопця, вони гостювали у тітки неповнолітньої Єлизавети, яка мешкає у Рівному. Про їхню втечу не розповідали. А втекли з Центру тому, що їм не подобався постійний нагляд та контроль з боку вихователів закладу, а також відповідно суворий режим проживання там.

Проте дівчатам таки доведеться повернутися в реабілітаційний центр, доки вони не закінчать навчатися у школі.

Марія ЮСТИЦЬКА,

Рівненський РВ УМВС

України в Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Волинська область: ...

КОМЕНТАРІ