У Рівненській області безпека дітей - справа спільна

У Рівненській області безпека дітей - справа спільна

30.01.15 13:53 0 679
Працівники Державтоінспекції б'ють на сполох, адже останнім часом на території області все частіше учасниками дорожньо-транспортних пригод стають діти.

Упродовж минулого року у Рівненській області спостерігалося значне зростання кількості дорожньо-транспортних пригод за участю підростаючого покоління. Серед основних причин, з яких діти ставали учасниками ДТП, - раптовий вихід на проїзну частину дороги та перехід вулиці у невстановленому місці.

Невтішна ситуація з ДТП спостерігається і в січні 2015 року. Діти продовжують потрапляти під колеса автомобілів, отримуючи при цьому різного виду травми.

Відповідно до статистичних даних, упродовж січня здебільшого учасниками ДТП ставали діти-пасажири. Однак, були і випадки, коли неповнолітні пішоходи, нехтуючи елементарними вимогами Правил дорожнього руху, потрапляли під колеса автомобілів.

Так, нещодавно, у Рівному під колеса автомобіля потрапив 10-річний хлопчик. Дорожньо-транспортна пригода сталася о пів на дев'яту ранку на вулиці 24 Серпня. За попередніми даними, 34-річний водій, керуючи автомобілем «Сіат Ібіца», здійснив наїзд на неповнолітнього пішохода. Зі слів водія автомобіля стало відомо, що дитина раптово вибігла на проїзну частину дороги. У результаті ДТП хлопчик отримав тілесні ушкодження. Після надання медичної допомоги був відпущений додому.

Ще одну дорожньо-транспортну пригоду за участю неповнолітнього пішохода правоохоронці зареєстрували в селі Рокитне. 28 січня близько 22 години місцевий житель, керуючи автомобілем «ВАЗ 2106», допустив наїзд на 15-річного пішохода, який ішов проїзною частиною дороги. Внаслідок ДТП неповнолітній отримав тілесні ушкодження, з якими його госпіталізували в травматологічне відділення Рокитнівської ЦРЛ.

- З метою недопущення кількості ДТП за участю дітей працівники ДАІ постійно проводять профілактичну роботу з підростаючим поколінням. Для цього інспектори ДАІ регулярно відвідують загальноосвітні навчальні заклади, проводять різноманітні конкурси, вікторини та тематичні акції. Під час таких зустрічей можна відмітити достатньо високий рівень знань ПДР школярами. Але чому деякі неповнолітні, знаючи вимоги ПДР, порушують їх, на це запитання неможливо дати однозначну відповідь, - зауважила старший інспектор з профілактичної роботи Світлана Марко.

Тому, без допомоги дорослих, педагогів та самих дітей неможливо змінити ситуацію на краще.

Саме тому вартові доріг звертаються до батьків та дорослих з проханням берегти своїх дітей, онуків. Більш уважно наглядати за ними, розповідати про необхідність дотримання вимог «дорожньої грамоти». Бути гідним прикладом у виконанні ПДР.

Також, шановні дорослі, пам'ятайте, під час перевезення дітей в автомобілі від Вас у першу чергу залежить їх життя та здоров'я.

Пам'ятайте, тільки спільними зусиллями нам вдасться запобігти травмуванню та загибелі наших дітей в результаті дорожньо-транспортних пригод.

Прес-служба УДАІ УМВС

України в Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Поет Данило Кононенко ...
Наступна новина: На Тернопіллі обласна рада ...

КОМЕНТАРІ