На Тернопіллі 29 січня – День пам’яті Героїв Крут

На Тернопіллі 29 січня – День пам’яті Героїв Крут

30.01.15 08:01 0 682
В українській історії є багато славних сторінок, гідних захоплення та наслідування. Одна з них, яка стала символом величного подвигу, самовідданості та жертовності заради рідної землі, – бій під Крутами. 29 січня 1918 року кілька сотень юних безвусих студентів стали на захист Української народної республіки. Ці юні серця не злякалися багатотисячної большевицької армії, яка рвалася до Києва. Крутянці стали на захист своєї землі, своєї держави. Вони прагли того, про що мріяли сотні і тисячі борців за волю України – як вояки УПА, як Герої Небесної Сотні, як Герої Небесної Армії, як ті хлопці, що нині боронять нашу державу від чужинської навали. І знову ця навала є російською…

Бій під Крутами – це і трагедія, і вияв національного духу. Це бажання українців жити у власній державі і не падати на коліна перед так званим «старшим» братом, який учергове, вже у ХХІ столітті, показав страшну сутність – здатність встромити ніж у спину.

Тоді, 97 років тому, під Крутами пролилася кров цвіту української нації. І тепер на Донбасі віддають життя найвірніші сини України. Щодня у різні області України приходять сумні повідомлення, і щодня сумно приспущені державні прапори на знак жалоби та скорботи. А тим часом Росія викидає на наші терени тисячі бандитського непотребу. А у нас гинуть найкращі…

Нинішні події на Донбасі є яскравим свідченням того, що бажання до волі, бажання жити у вільній соборній Україні закладено в українців генетично. І жодна ворожа зброя, жодні гібридно-інформаційні війни цього знищити не зможуть. Бо на прикладах крутянців виховалося не одне покоління українських патріотів.

Цей день повинен стати Днем національної гордості та самовідданості заради свободи, волі та незалежності України.

Пом'янімо кожне життя Героїв Крут, покладене на жертовник свободи та волі. Схилімо голови перед кожним із них. Пом'янімо славних нащадків крутянців, які нині кладуть життя за кожного з нас. Помолімося, бо безсмертним є подвиг задля рідної землі, в ім'я України.

Слава Україні! Героям Слава!

Голова обласної ради Василь Хомінець

Про це повідомили у прес-службі Тернопільської облради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернігівщина: «Ми маємо ...
Наступна новина: Нині у Львові вшановують ...

КОМЕНТАРІ