В Тернопільскій області відпрацьовуватимуть маршрути можливої евакуації населення

В Тернопільскій області відпрацьовуватимуть маршрути можливої евакуації населення

30.01.15 10:45 0 639
Оперативна нарада міжвідомчої робочої групи Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій відбулась 28 січня під керівництвом Голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій Сергія Бочковського. Участь у нараді в режимі відео-конференції взяв виконувач обов’язків голови Тернопільської облдержадміністрації Іван Крисак.

На порядку денному розглянули наступні питання:

- Про стан аварійно-рятувальних та відновлювальних робіт в постраждалих містах Донецької та Луганської областей;

- Про переведення територіальних підсистем єдиної державної системи цивільного захисту в режим підвищеної готовності;

- Про питання інвентаризації захисних споруд цивільного захисту;

- Про готовність регіонів до зустрічі та розміщення внутрішньо переміщених осіб з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції;

- Про виконання планів навчання керівного складу з питань цивільного захисту.

Зокрема, Сергій Бочковський наголосив, що особливу увагу слід приділити питанням укриття населення в захисних спорудах, оповіщення населення та навчання його діям у разі виникнення надзвичайних ситуаціях, а також інформаційно-роз’яснювальній роботі щодо заходів безпеки. Також у кожній області повинні провести розрахунок та розробити резерв автобусів для можливої евакуації населення за чітко відпрацьованими маршрутами.

Як зазначив Іван Крисак, учасники міжвідомчої робочої групи мають у будь-який час доби бути готовими забезпечити цивільний захист населення. Із цією метою в області проводитимуть перевірку стану захисних споруд, а також додаткові навчання учасників групи щодо дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій терористичного спрямування та розгортання інформаційної кампанії щодо роз’яснення ситуації населенню.

За матеріалами прес-служби Тернопільської ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернігів: Новації ...
Наступна новина: Лечение зубов в клинике HMR

КОМЕНТАРІ