На Тернопіллі історія повторюється. Сучасні події нагадують нам бій під Крутами

На Тернопіллі історія повторюється. Сучасні події нагадують нам бій під Крутами

30.01.15 09:42 0 751
Бій, що відбувся ще 1918 року під Крутами не дає забути про себе й . Тоді битва тривала 5 годин між кількатисячною більшовицькою армією Михаїла Муравйова та загоном київських студентів і бійців вільного козацтва, яких загалом було близько чотирьохсот вояків. Тоді це протистояння для нашої держави вирішального значення не мало, але в історії закарбувалося, як ще один героїчний вчинок патріотичної української молоді. 27 юнаків, які потрапили після бою в полон до більшовиків, стратили. Молоді студенти-націоналісті тоді зупинили наступ ворога вони, зруйнували мості та залізничні колії, щоб гальмувати дії супротивника, а вороги втратили боєздатність на чотири дні та змушені були стягувати нові сили, відремонтувати поруйновані мості та залізничні колії, і тільки після цього знову пішли у наступ на Київ. Зупинка більшовиків на якийсь час дала змогу українцям укласті Брест-Литовський мирний договір.

Можемо провесті порівняння між боєм під Крутами і шніми подіями в Україні. Як бачимо, молодь знову повстала проти агресора, щоб захистити свою державу. Згадаймо, події Майдану почалися саме зі студентів, які вийшли відстояти своє європейське майбутнє, тоді теж сили були не рівними: група хлопців і дівчат проти тренованих, вишколених "беркутівців". І на сході України воюють з терористами теж чимало молодих людей – громадяни, які не мають справжнього військового досвіду, виходять наполе бою проти російських вбивць, найманців, котрі звикли стріляти, вбивати і не знають що таке жалість. Українці також потрапляють у полон до ворогів, де над ними знущаються, а звідти, повертаються покаліченими або мертвими. Як і в трагічному бою під Крутами, недосвідчені хлопці віддають життя за Україну. І так само, як і 97 років тому, зараз влада майже не виконує свого обов'язку перед українським народом.

Біда у тому, що боротьба за Україну у наш час точиться уже більше року, а не кілька годин, як під Крутами. Таких "крутянських боїв" за останній місяці у нас було десятки, а може й сотні, вони відбуваються щодня і щодня забирають життя українців. Будемо сподіватися, що усе це жахіття швидко закінчиться і для нас фінал буде позитивним. Ми завжди виборювали свободу для своєї держави і впевнений – виборемо й цього разу.

Про це повідомили в прес-службі Тернопільської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області у ...
Наступна новина: На Вінничині рятувальники ...

КОМЕНТАРІ