Хмельниччина: рятувальники обласного центру відтепер мають на озброєнні рятувальний пристрій «Куб життя»

Хмельниччина: рятувальники обласного центру відтепер мають на озброєнні рятувальний пристрій «Куб життя»

31.01.15 08:04 0 845
30 січня на базі 3-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Хмельницький відбувся майстер-клас із використання амортизаційної подушки на пневматичному каркасі MILAGRO 2, що отримала неофіційну назву – «Куб життя». На презентацію завітали виконуючий обов’язки Хмельницького міського голови Костянтин Чернилевський, керівний склад Головного управління ДСНС України у Хмельницькій області та його місцевих пожежно-рятувальних підрозділів, постачальники, а також ті, кому, власне, доведеться працювати з таким рятувальним пристроєм.

Представники підприємства-постачальника навчили рятувальників, як правильно та безпечно експлуатувати «Куб життя», а також надали інструкції з його використання. Лише після цього працівники ДСНС, а потім і представники засобів масової інформації мали чудову нагоду першими стрибнути з висоти. Як виявилося, після стрибка, коли тіло людини зустрічається з подушкою, пневматичний каркас згинається. Повітря з внутрішнього обсягу виходить через отвори в стінках подушки. Після розвантаження наповнений каркас піднімається – і подушка знову готова прийняти наступну людину. Куб не вимагає повторного надування стисненим повітрям.

Начальник Головного управління ДСНС України у Хмельницькій області Борис Болібрух подякував депутатському корпусу Хмельницької міської ради за подарований рятувальний пристрій, а також за розуміння того, що на є проблема рятування та евакуації людей із верхніх палаючих поверхів висотних споруд під час пожежі. «Куб життя» незамінний, якщо для евакуації людей неможливо використати драбину, або сходова клітина в будинку сильно задимлена. Стрибнути на подушку діаметром 5 м можна з 16-метрової висоти, а відповідно до інструкції вона витримує вагу до 110 кг, на її наповнення повітрям витрачається 40-60 секунд.

«Ми робимо перший крок щодо запровадження європейських норм, стандартів із рятувального спорядження та техніки. Хмельницький – перший гарнізон, що придбав таке рятувальне спорядження, подібний пристрій є лише на базі Львівського державного університету безпеки життєдіяльності, курсанти якого використовують «Куб життя» в навчальних цілях», - подовжив Борис Болібрух.

Костянтин Чернилевський в свою чергу зазначив, що на безпеці людей економити не можна, тому міська влада вирішила підтримати ініціативу рятувальників та придбати для міста «Куб життя», ціна якого перевищує 200 тис. грн. Наостанок виконуючий обов’язки Хмельницького міського голови передав начальнику Головного управління ДСНС України в області гарантійний паспорт на пневматичну амортизаційну подушку.

ГУ ДСНС України

у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Волинська область: ...

КОМЕНТАРІ