Делегація Вінниччини відвідала Республіку Молдова (+фото)

Делегація Вінниччини відвідала Республіку Молдова (+фото)

31.01.15 08:36 0 648
30 січня 2015 року делегація Вінницької облдержадміністрації з офіційним візитом перебувала в районі Сорока (Республіка Молдова). Делегацію очолив перший заступник голови облдержадміністрації Андрій Гижко.

Головна мета візиту – обговорення проблемних питань розвитку транскордонного співробітництва.

В ході візиту члени делегації взяли участь в круглому столі на тему: «Зміцнення транскордонного співробітництва та шляхи вирішення спільних проблем». В рамках круглого столу учасники обговорили питання будівництва мостового переходу між м. Ямпіль (Вінницька область) та с.Косеуци (район Сорока); шляхи врегулювання ситуації із забрудненням р.Дністер стічними водами, що надходять з очисних споруд м. Сорока (Республіка Молдова); можливості розширення транскордонного співробітництва регіонів шляхом участі регіонів в спільній проектній діяльності, а також обговорили перспективні напрями співробітництва між Вінниччиною та Сорокським районом.

З метою ознайомлення з досягненнями району в сфері залучення міжнародної технічної допомоги, учасники делегації відвідали Сорокську фортецю. В рамках проекту «Перлини середньовіччя: фортеці Сорока – Хотин – Сучава» ЄС виділив майже 2 млн. євро на її реконструкцію.

Також делегація ознайомилась з роботою Бізнес-інкубатора – центру розвитку малого бізнесу, який функціонує в Сороках в рамках надання фінансової допомоги Посольства Норвегії в Молдові. Крім того, учасники мали змогу побачити молодіжний центр «Dacia», який також функціонує за рахунок грантової діяльності.

Під час перебування в Сороках делегація також обговорила напрямки економічного співробітництва та ознайомилась з виробничим процесом акціонерного товариства «Маслосирзавод Сорока».





















Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Чернівецькій області ...
Наступна новина: У Львові нагородили ...

КОМЕНТАРІ