На Вінничині департамент соціальної політики облдержадміністрації прозвітував за рік діяльності та окреслив завдання роботи у поточному році (+фото)

На Вінничині департамент соціальної політики облдержадміністрації прозвітував за рік діяльності та окреслив завдання роботи у поточному році (+фото)

31.01.15 10:45 0 676
Під головуванням директора Департаменту соціальної політики облдержадміністрації Анатолія Сопуна відбулась підсумкова колегія роботи галузі за 2014 рік та перспективи розвитку у 2015 році. Участь у зібранні, взяли члени колегії Департаменту соціальної політики облдержадміністрації, начальники районних та міських управлінь соціального захисту населення, директори територіальних центрів соціального обслуговування та керівники інтернатних закладів Вінниччини.

«Нині ми на жаль, переживаємо один із найскладніших і трагічних періодів в історії нашої Батьківщини, досить непроста й економічна ситуація. Хочу зазначити, що рік який минув ми з вами прожили у напруженій, але результативній праці. Він був непростим, як для системи соціального захисту населення області, так і для держави в цілому. Наше з Вами завдання – зберегти соціальний мир, виконати соціальні зобов'язання держави і гарантувати захист найбільш вразливих категорій громадян. Для цього ми повинні забезпечити стабільність всієї соціальної сфери, захистити вразливих – в першу чергу: інвалідів, ветеранів, малозабезпечених, одиноких, дітей-сиріт. Усі ці люди повинні бути впевнені в тому, що держава виконає свій обов'язок і не залишить їх наодинці з проблемами» - зазначив в доповіді директор Департаменту соціальної політики облдержадміністрації Анатолій Сопун.

В ході зібрання Анатолій Сопун повідомив, що на виконання Програми державного бюджету “Соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи” у 2014 році профінансовано 42 млн. 069 тис грн., або 100 % від затверджених кошторисних призначень на поточний рік. Зокрема, протягом минулого року оздоровлено в санаторно-курортних та оздоровчих закладах 1643 постраждалих дітей, 97 матерів з дитиною та 606 дорослих громадянина відповідного статусу.

Щодо соціального захисту ветеранів війни та інвалідів, то на пільги з оплати житлово-комунальних послуг, твердого палива, з послуг зв'язку та інших передбачених законодавством пільг і компенсацій з Держбюджету в 2014 році спрямовано 256,8 млн. грн. З початку 2014 року 879 ветеранів війни та інвалідів були забезпечені санаторно-курортним лікуванням. В санаторіях Міністерства соціальної політики України оздоровлено 464 ветерана війни та інвалідів, в спеціалізованих спинальних санаторіях – 25 інвалідів та 390 інвалідів в інших санаторіях. Також 88 ветерана війни оздоровлені в місцевих санаторіях за рахунок субвенції з Державного бюджету місцевим бюджетам.

Протягом 2014 року видано 1056 інвалідних крісел-колісних, крім того 3002 одиниць малої механізації (палиці, милиці, інші засоби).

Загалом нині на Вінниччині проживає 526 тис. пільговиків, з них 63,4 тисячі ветеранів війни.















Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Росії вивчення другої ...

КОМЕНТАРІ