Вінничина: релігійні організації області приєдналися до тижня молитви за єдність християн (+фото)

Вінничина: релігійні організації області приєдналися до тижня молитви за єдність християн (+фото)

31.01.15 18:39 0 770
Останні трагічні події на Сході нашої держави сколихнули всю Україну. Не залишилися байдужими і представники церков та релігійних організацій, які з усіх куточків нашої держави закликають духовно підтримувати Україну та власним прикладом об'єднують представників різних релігій, щоб показати наскільки сильно усі прагнуть миру в Україні.

Релігійні організації Вінниччини також не залишилися осторонь загальноукраїнської проблеми та щоденними посиленими молитвами у храмах усіх конфесій просять якнайшвидшого утвердження миру та єдності в нашій країні, здоров'я військовим та швидшого одужання поранених, упокоєння душ загиблих борців за територіальну цілісність нашої держави.

Релігійні організації області з 18 по 25 січня приєдналися до традиційного тижня молитви за єдність християн, який відбувається щороку з ініціативи Всесвітньої Ради Церков.

Близько десяти новітніх релігійних організацій м.Вінниці, зокрема Церква Назарянина, Церква Ранкова Зірка, Церква Слави Божої, Церква Маяк, молодіжна Церква Green Wey, Єврейська Месіянська Спільнота та ін., в рамках молитовного тижня за єдність християн, 22 січня зібралися на спільну молитву в молитовному будинку Церкви Назарянина м.Вінниці. Молитовний марафон передавався кожному представникові із присутніх церков, які молились за мир, здоров'я військових, владу, просили прощення за гріхи від імені всієї України.

В рамках всесвітнього тижня гармонійних міжконфесійних відносин, який започаткований ООН та відзначається протягом першого тижня лютого, усі релігійні організації області спільно розпочинають з 2 по 8 лютого посилені молитви, як у стінах храмів, так і на площах міст за утвердження миру, порозуміння, духовну підтримку України усіма конфесійними деномінаціями.

Міжконфесійне молитовне зібрання релігійних організацій міста відбулося 22 січня на площі Європейській. Відкриваючи пам'ятний знак на честь вінничан, які загинули у кривавих протистояннях під час Революції Гідності та під час бойових дій на Донбасі, представники релігійних організацій УПЦ, УПЦ КП, УАПЦ, РКЦ, УГКЦ, АСД, іудеїв м.Вінниці спільно молились за мир в Україні, за героїв, які віддали своє життя за Україну і тих, хто зараз виборює незалежність нашої держави.

З благословення правлячих архієреїв усіх православних конфесій в храмах області щоденно протягом усього збройного протистояння відбуваються молитви за припинення військових дій та здоров'я воїнів наших міст та околиць, котрі мобілізовані у східну частину країни.

Іудейські релігійні організації області, підтримавши головного равина України Моше Реувена Асмана, проводять щоденні молитви за український народ, владу та захист України від усіх зовнішніх та внутрішніх ворогів, за найшвидше утвердження миру в країні.

Враховуючи надзвичайно складну ситуацію в Україні, Церкви християн віри євангельської області відгукнулися на заклик старшого Єпископа Михайла Паночка Церкви ХВЄ України та оголосили з 26 по 1 лютого в усіх церквах тиждень молитви і посту, щоб щиро і посилено просити Божого захисту та допомоги.

У церквах АСД крім щоденних молитовних служінь за мир в Україні з 14 по 21 лютого відбудеться соборний молитовний тиждень сім'ї, протягом якого особлива увага буде приділятися молитві за мир та єдність, за сім'ї тих, хто проживає на Сході в районах проведення АТО.

Не залишаються байдужими до загальноукраїнської проблеми і релігійні організації ЄХБ, які щоденно протягом кількох годин перебувають у молитві за утвердження миру на території нашої держави.

Окрім молитовної підтримки, церква залучає усі свої можливості задля допомоги як і військовослужбовцям, так і мирним жителям Сходу України. Велика частка благодійництва надходить саме від релігійних організацій.





Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ