Працівники Державтоінспекції Львова навчали підлітків основним положенням законодавства у сфері безпеки дорожнього руху

Працівники Державтоінспекції Львова навчали підлітків основним положенням законодавства у сфері безпеки дорожнього руху

31.01.15 17:52 0 712
Учора, 29 січня, у СЗШ №92 відбувся цікавий та повчальний семінар для старшокласників на тему «Основні положення Правил дорожнього руху України та адміністративна відповідальність за їх порушення».

Інспектор ДАІ розповіла дітям про те, що у Правилах дорожнього руху України встановлюється порядок дорожнього руху на всій території нашої держави, визначено права та обов’язки для усіх учасників дорожнього руху. Окрім того, у даних правилах встановлено багато вікових цензів, які є актуальними для старшокласників. Зокрема, керувати велосипедом на дорозі дозволяється з 14-річного віку, а мототранспортними засобами з 16 років, однак, необхідно мати посвідчення водія відповідної категорії.

Особливий інтерес у школярів викликала ст.12 Кодексу України про адміністративні правопорушення, яка встановлює вік, після якого настає адміністративна відповідальність, а саме 16 років.

В ході заходу учні ознайомились та вивчали групи дорожніх знаків та їх значення, основи дорожньої розмітки.

Підбиваючи підсумки семінару, правоохоронці зазначили, що необхідно знати та дотримуватись Правил дорожнього руху України, а також бути уважним на дорозі.

Відділ Державтоінспекції м. Львова
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Ужгородські міліціонери ...
Наступна новина: На Волині правоохоронці ...

КОМЕНТАРІ