ДАІ Буковини об'єднує зусилля автомобільної громадськості та страхових компаній у впровадженні в практику спрощеного оформлення ДТП

ДАІ Буковини об'єднує зусилля автомобільної громадськості та страхових компаній у впровадженні в практику спрощеного оформлення ДТП

31.01.15 13:33 0 638
Координаційну нарада з питань складання «Європротокролу» відбулась в автошколі обласної організації Всеукраїнської спілки автомобілістів.

У ній взяли участь представники ДАІ, страхових компаній, керівники автошкіл області. Інспектор з оформлення ДТП УДАІ УМВС України в Чернівецькій області Ігор Бинда та спеціаліст з питань профілактичної роботи Іван Добровольський поінформували присутніх про завдання, які ставить керівництво Департаменту ДАІ МВС України перед працівниками ДАІ в частині роз'яснення учасникам дорожнього руху переваг оформлення ДТП з незначними наслідками шляхом складання повідомлення про ДТП (Європротоколу).

Представник місцевої страхової сфери Віталій Бурлака поділився досвідом використання документу, що є цивілізованою практикою вирішення таких питань, визначив ключові моменти, яких слід дотримуватись сторонам при оформленні Європротоколу. Йшлось про практичні аспекти справи, юридичну грамотність при заповненні бланку-повідомлення про ДТП. Серед практичних порад фахівця — з'ясовувати, передусім, чи покриває страховий поліс збитки у ДТП, доцільність оформлення документу друкованими літерами, використання на місці події фото-, відео зйомки, взяття розписки у водія, що скоїв автопригоду, про те, що він погоджується визнати себе винним і т. ін..

Про різні ситуації, які виникають при складанні Європротоколу, розповіли представники страхових компаній.. Загалом, учасники наради зійшлись на потребі впровадити в автошколах спеціальні години для навчання курсантів. Як зазначив голова обласної організації Всеукраїнської спілки автомобілістів Іван Мельничук, такі корективи в навчальний процес уже внесено.

Викладач автошколи спілки автомобілістів Володимир Пішко звернув увагу на питання довіри до страхових компаній. На його думку, цей ментальний аспект проблеми є важливим. в програмі навчання з основ безпеки дорожнього руху є дві години «Основи права», які сповна можна використати для удосконалення навиків складання Європротоколу. Безпосередня участь в таких уроках представників страхових компаній посприяє зміцненню довіри до них.

Учасники наради зійшлись на потребі організувати семінар-навчання з участю страховиків та викладачів автошкіл у ширшому форматі.

Висловлювались також і побажання працівникам ДАІ, аби на початковому етапі активного впровадження європейської практики оформлення ДТП з незначними механічними ушкодженнями вони консультували громадян, давали слушні поради в дорожніх ситуаціях.

Прес-служба УДАІ УМВС

України в Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: З наступного тижня на ...
Наступна новина: Функції Міністерства ...

КОМЕНТАРІ