У Волинській області прокуратура наполягатиме на суворішому покаранні торгівцеві зброєю

У Волинській області прокуратура наполягатиме на суворішому покаранні торгівцеві зброєю

31.01.15 15:11 0 643
Прокуратура Волинської області оскаржить в апеляційному порядку вирок суду, згідно якого лучанину за незаконний збут зброї призначили надто м'яке покарання.

Як повідомив начальник відділу нагляду за додержанням законів органами СБУ, Державної митної служби та Державної прикордонної служби прокуратури області Юрій Новосад, у жовтні цього року мешканець обласного центру, за попередньою змовою з групою осіб, на території автомобільної мийки спробував незаконно збути вогнепальну зброю - 10 пістолетів-кулеметів "Скорпіон" виробництва Чеської Республіки та боєприпаси до них. За весь цей арсенал він мав отримати 20 тисяч євро. Однак, під час вчинення злочину чоловіка було затримано "на гарячому" працівниками УСБУ в області.

Вироком Луцького міськрайонного суду чоловіка визнано винним у скоєному, проте, незважаючи на особливий резонанс вчиненого злочину та те, що обвинувачений в минулому відбував реальне покарання за вчинення розбійного нападу із застосуванням вогнепальної зброї, суд обрав для нього покарання, не пов’язане із позбавленням волі.

Відтак, це рішення суду прокуратурою області буде оскаржено у зв'язку з призначенням обвинуваченому покарання, яке не відповідає ступеню тяжкості злочину та особі засудженого.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волинської області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ