Комунальники Луцька взяли участь у конференції в рамках міжнародного проекту

Комунальники Луцька взяли участь у конференції в рамках міжнародного проекту

31.01.15 15:06 0 715
29 січня 2015 року у місті Холм (Люблінське воєводство, Республіка Польща) відбулася вступна міжнародна конференція проекту «Розвиток комунальних послуг як складова сталого розвитку міст польсько-українського прикордоння», що реалізується при підтримці Євросоюзу в рамках Програми транскордонної співпраці Польща-Білорусь-Україна 2007-2013. Участь у ній взяли представники департаменту житлово-комунального господарства, управління транспорту та зв'язку Луцької міської ради та керівники комунальних підприємств міста.

До Холма делегація з України прибула напередодні, 28 січня. Того ж дня організатори конференції Товариство органів місцевого самоврядування Єврорегіону Буг організували для учасників конференції з Луцька екскурсію до Закладу переробки комунальних відходів (об'єднання гмін Холмщини). Лучани були приємно вражені сучасністю сортувальних ліній та досвідом польських колег у сфері поводження з відходами.

Конференцію, що відбулася наступного дня, відкрила президент Товариства органів місцевого самоврядування Єврорегіону Буг Магдалена Фотек-Кулак. Вона привітала учасників і висловила надію на плідну співпрацю партнерів. Згодом координатор проекту Галіна Грабарчук описала основні завдання, які заплановано виконати в рамках проекту. Зенон Кічка, голова комунального комітету національної економічної палати у Варшаві, поділився досвідом в управлінні сектором комунальних послуг у країнах ЄС. Лєшек Бураковський, віце-президент Товариства органів місцевого самоврядування Єврорегіону Буг, розповів про використання традиційних та альтернативних джерел енергії в комунальному господарстві.

Про українські реалії у сфері реформування житлово-комунального господарства у своєму виступі розповів заступник виконавчого директора Асоціації міст України Олександр Мазурчак. Заступник Луцького міського голови Тарас Яковлев висвітлив стан економіки та комунального господарства нашого міста. Заступник президента міста Холм Юзеф Гурни описав організацію комунального господарства і роль європейських коштів в модернізації інфраструктури та розвитку комунальних послуг на території міста Холм.

Після завершення конференції усі учасники мали змогу поспілкуватися, обговорити можливості співпраці і налагодження зв'язків між комунальними підприємствами Луцька та Холма, а також окреслити подальший план реалізації проекту «Розвиток комунальних послуг як складова сталого розвитку міст польсько-українського прикордоння».

Довідка:

Проект «Розвиток комунальних послуг, як складова сталого розвитку міст польсько-українського прикордоння» отримав дофінансування з Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2007-2013 Європейського інструменту сусідства та партнерства. Головним партнером виступає Товариство органів місцевого самоврядування Єврорегіону Буг, партнер 1 - гміна міста Холм, партнер 2 - виконавчий комітет Луцької міської ради. Час реалізації проекту – з 1 листопада 2014 року до 31 жовтня 2015 року.

Основна мета - стимулювання динаміки розвитку комунальних послуг у містах Люблінського воєводства та Волинської області шляхом передачі знань та обміну досвідом.

Управління міжнародного співробітництва та проектної діяльності

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Волинській області ...

КОМЕНТАРІ