У Луцьку обговорили можливість залучення інвестицій зі Словацької Республіки

У Луцьку обговорили можливість залучення інвестицій зі Словацької Республіки

31.01.15 12:31 0 777
Міський голова Микола Романюк та секретар міської ради Сергій Григоренко зустрілися з Першим Секретарем Генерального Консульства Словацької Республіки у місті Ужгороді Александром Шкурлою. В рамках зустрічі обговорено можливі шляхи співробітництва. Так, Александр Шкурла зауважив, що між Україною та Словачинною склалися тісні взаємозв'язки. За його словами, нині наша країна знаходиться у складному становищі. В Україну зі Словачинни здійснюється реверс природнього газу.

Крім того, українська влада наголосила на незмінності курсу на євроінтеграцію.

Він зазначив, що Словацька Республіка 10 років є членом ЄС. Це стало хорошим поштовхом для розвитку країни. Для їхньої країни іншого шляху як вступ до європейського співтовариства не було. Вони готові поділитися досвідом з українцями щодо проведення реформ, - запевнив гість та зауважив, що Словаччина зацікавлена у розвитку співпраці у різноманітних сферах. Зокрема, й у енергетичній сфері та ЖКГ. У Закарпатський області реалізується багато спільних українсько-словацьких проектів. Інвестовано кошти в встановлення котлів на альтернативному паливі, зокрема, щепі. За його словами, вони готові сприяти у реалізації подібних проектів й у Луцьку.

Зацікавлені словацькі бізнесмени й у реалізації проектів в переробці побутових відходів та інвестиції в сільське господарство.

Перший Секретар Генерального Консульства Словацької Республіки у місті Ужгороді зауважив, що Волинь та Луцьк є цікавими для словацьких бізнесменів, тож вони раді були б отримати перелік інвестиційних пропозицій від Луцька. У Закарпатській області є багато спільних підприємств і це пов'язано з близькістю до їхньої країни, логістикою тощо.

Міський голова Микола Романюк подякував за зустріч та зазначив, що міська влада зацікавлена у залученні інвестицій в економіку Луцька. У нашому місті є спільне словацько-українське підприємство “Хемосвіт-Луцькхім”.

Микола Романюк наголосив, що енергозбереження є пріоритетним напрямком розвитку. У Луцьку затверджено Муніципальний енергетичний план. Налагоджена хороша співпраця з Європейським банком реконструкції та розвитку, Світовим банком, НЕФКО.

Близько 2,5 років велася активна робота з ЄБРР над проектом модернізації централізованого теплопостачання міста Луцька. Нині уже підписано усі документи і з цього року розпочнуться роботи. Завдяки реалізації цього проекту вдасться значно покращити якість надання послуг з теплопостачання.

Крім того, у рамках проекту буде встановлено котел на альтернативному паливі у котельні на вулиці Боженка. Це дасть можливість в літній час підігрівати воду для населення без використання газу. Він забезпечуватиме мешканців мікрорайону ЛПЗ.

Встановлено котел на альтернативному паливі у котельні, що обслуговує Центр надання первинної медико-санітарної допомоги № 3 та Волинський обласний госпіталь ветеранів війни. Нині робота триває над встановленням ще одного котла у котельні на проспекті Відродження.

Однак, Микола Романюк наголосив, що, на жаль, повністю перейти на альтернативне паливо не можливо. Нині це не реально і без природного газу не може обійтися жодне велике місто. Це можна зробити у невеличких населених пунктах.

Микола Романюк зазначив, що нині працюють над черговою чергою на полігоні побутових відходів у селі Брище. Тут буде встановлено сміттєсортувальну лінію.

Зацікавлені у Луцьку й у розвитку малого та середнього бізнесу. За його словами, необхідно допомогти словацьким та українським бізнесменам знайти контакт, і далі вони самі налагодять взаємодію.

Наголосив Микола Романюк і на важливості розвитку міжнародних контактів. Луцьк має партнерів у дев'яти країнах світу, однак, у Словаччині поки жодного. Тому було б цікаво й тут знайти місто-партнер. Співпрацю можна розпочати зі сфер культури та туризму.

Міський голова також подякував словацькому народу за підтримку України у такий складний час. За його словами, друзі пізнаються у біді, і словаки підтримали нас у цій ситуації.

Також Микола Романюк пообіцяв, що Александру Шкурлі будуть надіслані інвестиційні пропозиції та цікаві для Луцька напрямки співробітництва.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Чернівецькій області ...

КОМЕНТАРІ