На Тернопіллі встановлено нові тарифи на тепло-,водопостачання та водовідведення

На Тернопіллі встановлено нові тарифи на тепло-,водопостачання та водовідведення

31.01.15 10:56 0 658
Під час робочої зустрічі, яку провів виконувач обов'язків голови Тернопільської облдержадміністрації Іван Крисак 30 січня, директор департаменту архітектури, будівництва, житлово-комунального господарства та енергозбереження ОДА Володимир Харченко поінформував про фінансово-економічну діяльність підприємств і організацій житлово-комунального господарства області.

Зокрема, він зазначив, що за 9 місяців 2014 року підприємства спрацювали збитково. Збитки складають 28,7 млн гривень, що на 16,1 млн гривень (35,8 %) менше у порівнянні з відповідним періодом 2013 року.

«Заборгованість за спожиті житлово-комунальні послуги станом на 01 грудня 2014 року складає 109,0 млн гривень, і у порівнянні з відповідним періодом 2013 року збільшилась на 8,7 млн гривень (8,6%), - констатував Володимир Харченко. – Заборгованість населення становить 57,1 млн гривень, це – 52,4 % від загальної заборгованості, розмір іншої поточної заборгованості – 27,8 млн гривень (25,6%), заборгованість інших споживачів –11,7 млн гривень (10,7%), бюджетних установ та організацій – 10,6 млн гривень (9,7%), по пільгах та субсидіях – 1,8 млн гривень (1,6%). Кредиторська заборгованість складає 135,2 млн гривень».

За словами директора департаменту архітектури, будівництва, житлово-комунального господарства та енергозбереження ОДА, щоб подолати збитковість підприємств галузі та керуючись Законом України “Про житлово-комунальні послуги”, органами місцевого самоврядування проводиться робота із перегляду тарифів на житлово-комунальні послуги на рівні економічно обґрунтованих витрат, пов'язаних з їх наданням.

«Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг України встановлено нові тарифи на теплопостачання для КП «Тернопільміськтеплокомуненерго», ОКП «Тернопільтеплокомуненерго», тарифи на водопостачання та водовідведення для КП «Тернопільводоканал». – зауважив Володимир Харченко. - В середньому по області для населення зросли тарифи на 19,5% - водопостачання, на 11,6% - водовідведення, для бюджетних організацій водопостачання більшилося на 19,1%, водовідведення – 8,7%. Для інших споживачів – тариф на водопостачання зріс на - 14,3%, на водовідведення – 7,3%».

В результаті наради Іван Крисак зазначив, що органам місцевого самоврядування спільно з керівниками комунальних підприємств слід чітко дотримуватись виконання Закону України «Про житлово-комунальні послуги» в частині статті 31 Порядку формування та затвердження цін/тарифів на житлово-комунальні послуги.

«Підприємствам слід переглянути тарифи на житлово-комунальні послуги та привести їх до економічно обґрунтованого рівня. У випадку затвердження тарифів на житлово-комунальні послуги нижчими від розміру економічно обґрунтованих витрат на їх виробництво орган, що їх затвердив, зобов'язаний відшкодувати з відповідного місцевого бюджету виконавцям різницю між затвердженим розміром тарифів та економічно обґрунтованими витратами на виробництво цих послуг» - констатував Іван Крисак.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ