Тернопілля: державні соціальні допомоги в області за 2014 рік виплатили у повному обсязі

Тернопілля: державні соціальні допомоги в області за 2014 рік виплатили у повному обсязі

31.01.15 09:08 0 638
Актуальні питання реформування системи надання всіх видів державних допомог обговорили 30 січня під час наради-семінару за участю директора департаменту державної соціальної допомоги Міністерства соціальної політики України Віталія Музиченка. Участь у нараді за дорученням виконувача обов'язків голови Тернопільської облдержадміністрації Івана Крисака взяли директор департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Вадим Боярський, начальники управлінь соціального захисту населення райдержадміністрацій, м. Тернополя та м. Чорткова, а також начальники відділів, до компетенції яких належать питання надання всіх видів соціальних допомог.

Зокрема, Віталій Музиченко пояснив керівникам напрямки роботи у сфері соціального захисту в умовах реформ. Як зазначив він, значну увагу слід приділити інформаційно-роз'язнювальній роботі щодо впроваджених змін. Це стосується визначення права на пільги, зокрема для пенсіонерів, що залежатиме від видів, джерел та розміру доходів заявників. Також зміни торкнулись призначення житлових субсидій, а саме визначення відсотку їх оплати від доходу заявників.

«Пенсіонери, які не отримують іншого доходу, окрім пенсії, будуть проходити процедуру нарахування пільг в автоматичному режимі. Для всіх осіб, які мають інший дохід, окрім пенсії, затвердять спеціальні декларації, на підставі яких визначатимуть право на отримання пільг. Механізм роботи ускладнили, відтак ми повинні виробити чітку систему реалізації введених норм. Щодо житлово-комунальних субсидій, кількість їх отримувачів найближчим часом зросте вдвічі, адже нас незабаром чекає підняття тарифів. Наразі ми опрацьовуємо зміни нарахування субсидій та складаємо плани їх реалізації», - повідомив Віталій Музиченко.

Як повідомив Вадим Боярський, за 2014 рік в області державні соціальні допомоги виплатили у повному обсязі.

«Станом на 1 січня 2015 року на обліку в управліннях соціального захисту населення області перебувало 74555 одержувачів різних видів державних соціальних допомог, - зазначив він. - За 2014 рік здійснено нарахувань на суму 1250,7 млн. гривень, які профінансовано і виплачено в повному обсязі. Кошти I та II траншу субвенції для виплати державних допомог та допомоги на догляд за інвалідом I чи II групи внаслідок психічного розладу за січень поточного року на загальну суму 95,4 млн гривень надійшли в область 12 та 20 січня, станом на 24.01.2015 їх виплатили в повному обсязі».

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Луганчанина,який вкрав ...

КОМЕНТАРІ