Іван Крисак: «Закликаю представників банківських установ підтримати сільське господарство»

Іван Крисак: «Закликаю представників банківських установ підтримати сільське господарство»

31.01.15 12:21 0 777
Можливості кредитування підприємств агропромислового комплексу обговорили під час наради, яку 30 січня провів виконувач обов'язків голови Тернопільської обласної державної адміністрації Іван Крисак та керівники банківських установ Тернопільщини. Зустріч у нараді також взяли директор департаменту агропромислового розвитку ОДА Олег Напора та начальник управління інвестиційної, зовнішньоекономічної діяльності, міжнародного співробітництва Тернопільської ОДА Руслан Кулик .

Як зазначив Іван Крисак, щоб розпочати весняно-польові роботи багатьом підприємствам краю потрібні значні капіталовкладення.

«Враховуючи те, що виросли ціни на пальне та на засоби захисту рослин, не всі підприємства мають кошти на їх закупівлю. Аграріям потрібні додаткові фінансові вливання, тому ми вирішили зустрітися з вами та вивчити можливості для кредитування підприємств агропромислового комплексу. Дізнатися, яка відсоткова ставка та чи наявні комісійні при оформленні угод, що буде братись в заставу, який її коефіцієнт. Це дозволить зорієнтувати наших аграріїв у ситуації на банківському ринку», - зазначив виконувач обов'язків голови ОДА.

За словами Олега Напори, для проведення запланованого комплексу весняно-польових робіт необхідно 1818,2 млн грн., в тому числі на закупівлю паливно-мастильних матеріалів – 273,7 млн грн., мінеральних добрив та засобів захисту рослин – 881,4 млн грн., насіння та посадковий матеріал – 216, 6 млн грн., запчастини та ремонт техніки – 85,2 млн грн.,

«Сільськогосподарські підприємства забезпеченні власними обіговими коштами на 70,8%, запозиченими на 25,9%, - констатував директора департаменту агропромислового комплексу. – За розрахунковими даними дефіцит коштів становитиме 59,1 млн грн. або 3,3% від потреби, який частково може бути перекритий за рахунок коштів Державного бюджету по програмах підтримки агропромислового комплексу».

Як зазначив Руслан Кулик, найближчим часом планують організувати зустріч представників банківських установ з керівниками сільських господарств.

«Також у планах проводити зустрічі з представниками банківського бізнесу в районах. Адже наскільки буде профінансований аграрний сектор, настільки можна прогнозувати прихід інвестицій в область», - підкреслив Руслан Васильович.

Також під час зустрічі обговорили проблеми користування валютними ресурсами, труднощі, які виникають у підприємств АПК.

«Тернопільщина в першу чергу є аграрною областю. Сільське господарство – пріоритетний для нас напрямок, тому ми закликаємо представників банківських установ підтримати цю галузь», - наголосив Іван Крисак, завершуючи нараду.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Пам’ятати про етику і не ...
Наступна новина: Буковина: на Вижниччині в ...

КОМЕНТАРІ