Рівненська область: посадові особи,які здійснюють функції державного нагляду у сфері пожежної та техногенної безпеки в містах і районах області,підвищили свій професійний рівень

Рівненська область: посадові особи,які здійснюють функції державного нагляду у сфері пожежної та техногенної безпеки в містах і районах області,підвищили свій професійний рівень

31.01.15 15:53 0 694
Здійснення державного нагляду за додержанням та виконанням вимог законодавства у сферах пожежної, техногенної безпеки, цивільного захисту населення, є однією з основних функцій Державної служби України з надзвичайних ситуацій, що вимагає постійного підвищення професійного рівня від інспекторського складу.

З цією метою 30 січня у Головному управлінні Державної служби з надзвичайних ситуацій у Рівненській області відбулися семінарські заняття з посадовими особами, які здійснюють функції державного нагляду у сфері пожежної та техногенної безпеки в містах і районах області. З вступним словом до учасників семінару звернувся начальник Головного управління ДСНС у Рівненській області полковник служби цивільного захисту Сергій Крук. «В даний час наша країна переживає складні часи, в Донецькій і Луганській областях відповідно до рішення Уряду введено режим надзвичайної ситуації, в інших регіонах, зокрема і на Рівненщині – режим підвищеної готовності. В цей період від інженерно-інспекторського складу Держслужби з НС вимагається вжити всі необхідні заходи для забезпечення пожежної й техногенної безпеки найважливіших об’єктів інфраструктури регіону, а також посилення роз’яснювальної роботи з населенням щодо необхідності дотримання заходів безпеки, порядку дій на випадок виникнення надзвичайної ситуації, терористичної загрози, виявлення підозрілих предметів», - зауважив керівник Служби порятунку Рівненщини.

В ході роботи семінару, що проходив під керівництвом заступника начальника Головного управління ДСНС підполковника служби цивільного захисту Олега Панюка, було розглянуто ряд важливих питань, а саме: порядок утримання захисних споруд цивільного захисту, приведення їх у готовність до використання за призначенням, комплексні перевірки захисних споруд та їх технічна інвентаризація; організація та проведення спеціальних об’єктових навчань і тренувань з питань цивільного захисту; нововведення у законодавстві щодо пожежної та техногенної безпеки, які регулюються Кодексом цивільного захисту України та інші.

Крім цього, перед присутніми виступили представники СБУ та УМВС, які в свою чергу наголосили на дотриманні вимог антикорупційного законодавства та законності під час здійснення наглядово-профілактичних функцій та на виконання Закону України «Про запобігання корупції».

У порядку денному також вивчалися теми, що стосуються цивільного захисту населення, зокрема, вимоги постанов Кабінету Міністрів щодо порядку підготовки до дій за призначенням органів управління та сил цивільного захисту та про затвердження порядку здійснення навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях.

На завершення зустрічі було визначено та обговорено основні напрямки діяльності у сфері пожежної та техногенної безпеки на І квартал 2015 року.

ГУ ДСНС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ