Арештовано майно колишнього генерального директора ПАТ «Рівненський радіотехнічний завод»

Арештовано майно колишнього генерального директора ПАТ «Рівненський радіотехнічний завод»

31.01.15 10:22 0 671
За результатами розгляду клопотання органу досудового розслідування, погодженого із прокуратурою Рівненської області, Рівненський міський суд виніс ухвалу про арешт майна колишнього генерального директора ПАТ «Рівненський радіотехнічний завод» , який підозрюється у доведенні товариства до банкрутства.

Відтак накладено арешт на 4 об'єкти нерухомості (2 нежитлових приміщення, житловий будинок та квартира), 11 транспортних засобів та кошти на 8 рахунках у банківських установах.

Арешт зазначеного майна застосовано з метою відшкодування шкоди, завданої кримінальним правопорушенням.

Нагадаємо, колишній генеральний директор ПАТ «Рівненський радіотехнічний завод» підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 219 КК України, за фактом доведення ним товариства до банкрутства, що спричинило шкоду державі та кредиторам на суму близько 3 млн грн.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Головного управлінням ДФС у Рівненській області, яким процесуально керує прокуратура Рівненської області.

З метою стягнення завданих злочином збитків прокуратура Рівненської області заявила до підозрюваного цивільний позов.

Довідково: ухвалою господарського суду Рівненської області від 05.02.2014 ПАТ «Рівненський радіотехнічний завод» визнано банкрутом та введено ліквідаційну процедуру.

Прокуратура Рівненської області пред'явила до господарського суду Рівненської області позов в інтересах держави в особі Фонду державного майна України до однієї із приватних структур з вимогою повернути у державну власність пакет акцій ПАТ «Рівненський радіотехнічний завод» на суму 25,5 млн грн та сплатити на таку ж суму штрафні санкції.

Підставами для позовних вимог прокуратури стало рішення Вищого господарського суду України від 14.01.2015, яким залишено у силі рішення судів першої та апеляційної інстанцій про розірвання договору купівлі-продажу 50% +1 акцій заводу, укладеного між регіональним відділенням Фонду державного майна України по Рівненській області та приватною фірмою, у зв'язку з неналежним виконанням нею договірних зобов'язань.

Прес-служба прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: Что представляет собой ...

КОМЕНТАРІ