Волинська область: у Луцьку майбутні рятувальники повернули до життя чоловіка

Волинська область: у Луцьку майбутні рятувальники повернули до життя чоловіка

31.01.15 09:03 0 669
29 січня першокурсники із Вінницького вищого професійного училища ЛДУ БЖД Максим Боярчук та Львівського державного університету безпеки життєдіяльності Владислав Самойленко врятували життя людині.

Вранці курсанти навчальних закладів ДСНС України поспішали на стажування до частини спеціальної пожежної техніки, що в обласному центрі. По дорозі вони побачили літнього чоловіка, якому різко погіршало, після чого у нього стався епілептичний напад. Однак юнаки не розгубилися та кинулись надавати першу допомогу.

Максим Боярчук підклав під голову потерпілому свою шапку, та аби запобігти западанню язика та потраплянню слини в легені, поклав старенького на бік та розтиснув щелепи хворого. В цей час Владислав Самойленко викликав працівників швидкої допомоги, після чого допомагав товаришу періодично очищувати ротову порожнину.

Після прибуття карети медичної допомоги, лікарі транспортували чоловіка до лікарні, зазначивши, що юні рятувальники правильно та своєчасно здійснили невідкладні медичні заходи, чим фактично врятували життя людині.

Самі курсанти свій вчинок не вважають надзвичайним, оскільки пов’язують своє майбутнє лише зі Службою Порятунку «101» через власне життєве покликання - допомагати людям.

У ДСНС у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: Тернопілля: державні ...

КОМЕНТАРІ