У Львові нагородили переможців конкурсу на кращий куточок безпеки життєдіяльності

У Львові нагородили переможців конкурсу на кращий куточок безпеки життєдіяльності

31.01.15 08:41 0 659
Різноманітні небезпеки підстерігають малюків практично на кожному кроці: від електричних, газових приладів та пустощів із сірниками – удома, під час прогулянок на вулиці, при використанні піротехнічних, вибухонебезпечних предметів, та багатьох інших ситуацій, що можуть призвести до біди. Навчати дитину правильно діяти у екстремальних ситуаціях повинні, звичайно, першочергово батьки. Але не можна забувати про важливість впливу у цьому питанні навчальних закладів, вчителів та оточення.

Саме з метою виховання культури безпеки серед молоді, у освітніх закладах створюють куточки безпеки. Вони мають бути доступними для дітей, нести інформативний характер та бути візуально цікавими.

Вже традиційно у місті Львові відбувся конкурс-огляд куточків безпеки життєдіяльності освітніх закладів. До складу журі увійшли представники Державної служби України з надзвичайних ситуацій, Державтоінспекції та ЛМКМЦ «Галицьке юнацтво».

Компетентне журі визначило переможців та особисто відвідало кожну школу аби подякувати за проведену якісну роботу. Так, свої нагороди отримали: перше місце – СЗШ I ст. №53, друге місце – СЗШ № 98, третє отримала СЗШ №17.

Керівництву закладів у присутності учнів вручили почесні грамоти та подарунки від рятувальників: навчальний фільм та плакати щодо безпеки поводження з боєприпасами. Директори пообіцяли доповнити свої куточки цією важливою інформацією, аби кожна дитина мала змогу підійти та прочитати рекомендації самостійно.

Окрім цього, фахівці ДСНС спільно із інспекторами Державтоінспекції провели із учнями інформаційні бесіди щодо основ безпеки. Категорій безпеки є надзвичайно багато, але, особливу увагу рятувальники звернули на правила поведінки під час бойових дій, виявлення підозрілих предметів, повідомлень про замінування та звучання сигналу «Тривога».

Учні уважно прослухали усі поради. Враховуючи сучасну військово-політичну ситуацію у країні, підлітки віднеслися до такої інформації із максимальною серйозністю. Можна впевнено сказати, що зараз у школах формується нове суспільство, яке усвідомлює важливість культури безпеки.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Делегація Вінниччини ...
Наступна новина: На Хмельниччині службові ...

КОМЕНТАРІ