В Івано-Франківській області до надзвичайних ситуацій готові

В Івано-Франківській області до надзвичайних ситуацій готові

31.01.15 14:45 0 631
На Івано-Франківщину прибули працівники апарату Державної служби України з надзвичайних ситуацій. Метою їхнього візиту є вивчення стану роботи та надання допомоги місцевим органам виконавчої влади щодо обліку та утримання захисних споруд цивільного захисту та проведення їх технічної інвентаризації, перевірка організації оповіщення населення про виникнення надзвичайної ситуації, інформування людей, як правильно діяти у таких умовах, перевірка стану реалізації місцевими органами виконавчої влади та Управлінням ДСНС в Івано-Франківській області підзаконних нормативно-правових актів, які прийняті на виконання Кодексу цивільного захисту України.

Крім того, за допомогою практичної ввідної було перевірено злагодженість та оперативність дій міської ланки територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту.

30 січня о 10.40 год. дано ввідну: «На котельні ДП «Івано-Франківський комбінат хлібопродуктів» стався вибух природного газу, внаслідок чого частково зруйновано сусідню будівлю цеху попереднього змішування, виникла пожежа, є постраждалі».

До місця виклику направлено чергові караули державної пожежно-рятувальної частини №1 міста Івано-Франківська та частини спеціальної пожежної техніки, фахівців групи радіаційного, хімічного та біологічного захисту, пошуково-рятувальне кінологічне відділення воєнізованого гірничо-рятувального загону, відділення інженерної техніки аварійно-рятувальної частини аварійно-рятувального загону спеціального призначення. На місці події також працювали медики Управління ДСНС в області, котрі надавали допомогу потерпілій людині. До ліквідації ситуації, що склалася на об’єкті було залучено оперативно-слідчу групу УМВС в Івано-Франківській області, аварійну бригаду РЕМу, аварійну бригаду ПАТ «Івано-Франківськгаз», швидку медичну допомогу, аварійну бригаду ДМП «Івано-Франківськтеплокомуненерго».

У результаті вжитих заходів було врятовано одного потерпілого, евакуйовано в захисну споруду 30 працівників об’єкту.

0б 11.33 год. небезпечні фактори пожежі та руйнування ліквідовано.

Усі служби спрацювали оперативно й злагоджено, з поставленим завданням справилися.

Управління ДСНС в області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ